Δε φοβάται τη McLaren η Renault

Gazzetta team
Δε φοβάται τη McLaren η Renault
Η Renault δε φοβάται τη McLaren ενόψει 2018, αν και της έχει δώσει τους κινητήρες της.

Στον κινητήρα φαίνεται ότι ήταν το πρόβλημα της McLaren, αφού άπαντες έλεγαν ότι ήταν ανταγωνιστικό το σασί. Γι' αυτό, άφησαν τη Honda για λογαριασμό της Renault, βλέποντας ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν ελπίδες για κάτι πολύ καλύτερο την επόμενη χρονιά.

Κάτι που φέρνει ανησυχία στο... στρατόπεδο του Ένστοουν, με δεδομένο ότι οι Γάλλοι στοχεύουν κάθε χρόνο και πιο ψηλά, με στόχο τη δημιουργία μίας ομάδας που θα πρωταγωνιστεί. Ωστόσο, ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ ξεκαθάρισε ότι στη Renault δεν έχουν να φοβηθούν σε τίποτα τη McLaren το 2018. «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία.

Δε γυρνάμε την πλάτη στο γεγονός ότι ο μοναδικός στόχος του προγράμματός μας στην F1 είναι να φέρουμε την εργοστασιακή ομάδα της Renault στο υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει να σκεφτούμε τη στρατηγική, την τακτική και δεν είναι μυστικό ότι αυτή η στήριξη δημιούργησε επιλογές, συμπεριλαμβάνοντας τον Κάρλος Σάινθ, που σε άλλη περίπτωση δε θα ήταν διαθέσιμος.

Το διαχειριστικό μου στιλ είναι να είμαστε περιεκτικοί, οπότε τείνω να το μοιράζομε με το γκρουπ στο Ένστοουν και στο Βιρί (εκεί όπου είναι η βάση της Renault για το πρόγραμμα κινητήρων). Γι' αυτό, κάνουμε ό,τι κάνουμε και δε φοβόμαστε τη McLaren.

Αν θέλουμε να παραμείνουμε στο πλάνο μας, πρέπει να είμαστε σε θέση να τους κερδίσουμε όλους», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Renault. Τέλος, να σημειωθεί ότι η Renault είναι μπροστά από τη McLaren στο φετινό πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τους Γάλλους να βρίσκονται στην όγδοη θέση με 42 βαθμούς και τους Βρετανούς στην ένατη με 23.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!