H τύχη της Ferrari στα χέρια μίας Ισπανίδας

Πέτρος Πιτσίνης
H τύχη της Ferrari στα χέρια μίας Ισπανίδας
Η Μαρία Μεντόζα ανέλαβε να βάλει τάξη στο χάος του Μαρανέλο, μετά τις βλάβες και τις αστοχίες υλικού στα μονοθέσια της Ferrari στα Γκραν Πρι Μαλαισίας και Ιαπωνίας.

Μία Ισπανίδα ανέλαβε το βαρύ έργο, να επαναφέρει τη Ferrari στη λεωφόρο των επιτυχιών. Η ξανθιά Μαρία Μεντόζα καλείται να βάλει τέλος στην κακοδαιμονία της Scuderia και στις εγκαταλείψεις των μονοθεσίων της λόγω βλαβών και αστοχίας υλικών. Η Μεντόζα πιάνει δουλειά ήδη την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, στο Ωστιν του Τέξας, ενώ εργάζεται ήδη πέντε χρόνια στον όμιλο FiatChrysler.

Η διπλωματούχος φυσικός έχει επίσης προϋπηρεσία στην Chrysler ως ειδικός υπολογιστών στον τομέα της Τεχνικής Πληροφορικής και διευθύντρια του ελέγχου ποιότητας. Με τη βοήθειά της, ευελπιστεί να εξαλείψει η Ferrari την ευπάθεια των αυτοκινήτων της και να μην επαναληφθεί το φιάσκο, που βίωσε στα Γκραν Πρι Μαλαισίας και Ιαπωνίας.

Η Ισπανίδα ανέλαβε υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου στο εργοστάσιο της Ferrari στο Μαρανέλο και εντός του ιταλικού ομίλου χαίρει πολύ μεγάλης εκτίμησης. Η Μεντόζα μιλάει ιταλικά και αγγλικά και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Σαραγόσα.

Πάντως, οι πιθανότητες μίας ανατροπής υπέρ των Κόκκινων θεωρούνται πολύ μικρές, αφού ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκεται 59 βαθμούς πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes και ενώ απομένουν μόνον τέσσερις αγώνες. Ακόμη δυσκολότερη είναι η κατάσταση για τη Ferrari στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, αφού η διαφορά της από την πρωτοπόρο Mercedes ανέρχεται σε 145 ολόκληρους βαθμούς!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!