Γι' αυτό δεν τιμωρήθηκε ο Φέτελ στη Μαλαισία

Gazzetta team
Γι' αυτό δεν τιμωρήθηκε ο Φέτελ στη Μαλαισία
Ο Τσάρλι Γουάιτινγκ εξήγησε τους λόγους που δεν τιμωρήθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στη Μαλαισία, μετά το συμβάν με τον Λανς Στρολ.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Με το πέσιμο της καρό σημαίας στον αγώνα της Μαλαισίας, ο Λανς Στρολ χτύπησε τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ώστε να διαλυθεί σχεδόν όλο το πίσω μέρος του μονοθεσίου του Γερμανού. Γι' αυτό, αφαίρεσε το τιμόνι του κι επέστρεψε στο parc ferme με τη Sauber του Πασκάλ Βερλάιν, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς να φωνάζουν ότι έπρεπε να τιμωρηθεί με ποινή ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αυτό δεν έγινε ποτέ και ο Τσάρλι Γουάιτινγκ εξήγησε τους λόγους, μιλώντας στο Sky Sports F1. Ο αγωνιστικός διευθυντής της FIA ξεκαθάρισε πως ο αγώνας είχε τελειώσει, ενώ σκέφτηκε λογικά. «Πρώτα απ' όλα ο αγώνας είχε τελειώσει.

Δεύτερον, ο σκοπός του κανονισμού είναι για τους ανθρώπους ασφαλείας να απομακρύνουν το μονοθέσιο σε περίπτωση ανάγκης. Αυτό, όμως, δεν ήταν απαραίτητο. Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε πως έχουμε δει οδηγούς να βγάζουν τα τιμόνια τους ασυνείδητα, μετά από ένα ατύχημα, και κανείς δεν τους είπε να τα βάλουν πίσω.

Πρέπει να εφαρμόσουμε ένα κομμάτι της κοινής λογικής και δεν είχα σκοπό να το αναφέρω στους αγωνοδίκες», είπε, αρχικά. Όσο για τη... βόλτα με τον Βερλάιν, τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός γι' αυτό, αλλά παρότρυνε τους οδηγούς να περιμένουν το ιατρικό αυτοκίνητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Έπρεπε να περιμένει για το ιατρικό αυτοκίνητο, αλλά δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός γι' αυτό. Είχα μία συζήτηση μαζί τους και τους είπα να περιμένουν το ιατρικό αυτοκίνητο επειδή θα ερχόταν». Άλλωστε, έχουμε δει και στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!