Michelin και Bridgestone τα κορυφαία ελαστικά για SUV (pics)

Gazzetta team
Michelin και Bridgestone τα κορυφαία ελαστικά για SUV (pics)
Τα «Αll Season» ελαστικά για SUV της Michelin και της Bridgestone πρώτευσαν σε συγκριτικό τεστ του γερμανικού περιοδικού Auto Bild, όπου «πάτωσε» και ήρθε τελευταία η Pirelli!

Tα ελαστικά «All Season» αποτελούν μία ιδανική λύση για τα SUV, καθώς προσφέρουν ασφάλεια χειμώνα καλοκαίρι. Μάλιστα έχουν βελτιωθεί θεαματικά σε σχέση με το παρελθόν, όταν δηλαδή υστερούσαν για παράδειγμα σε στεγνό οδόστρωμα και συμπεριφέρονταν σωστά μόνον στο κρύο και στο χιόνι ή και αντίθετα. Τώρα πλέον διαθέτουν μία ισορροπημένη συμπεριφορά για όλες τις εποχές του χρόνου, όπως διαπίστωσαν και οι δοκιμαστές του γερμανικού περιοδικού Auto Bild σε συγκριτικό τεστ δέκα ελαστικών «All Season» διαστάσεων 235/65 R 17 που προορίζονται για SUV.

Τα ελαστικά δοκιμάστηκαν σε στεγνό, βρεγμένο, χιονισμένο και λασπωμένο οδόστρωμα και από τις επιμέρους αξιολογήσεις τους προέκυψε η συνολική τους βαθμολογία και η τελική τους κατάταξη. Όπως θα δείτε και στη συνέχεια, κορυφαία αποτελέσματα πέτυχαν τα ελαστικά της Michelin και της Bridgestone, τα οποία κρίθηκαν υποδειγματικά και νίκησαν στο τεστ. Αντίθετα προκαλεί απογοήτευση η κατάληψη της δέκατης και τελευταίας θέσης από το ελαστικό της Pirelli, δηλαδή ενός επώνυμου κατασκευαστή ελαστικών που μας έχει συνηθίσει σε καλύτερες επιδόσεις. Φαίνεται ότι οι Ιταλοί απασχολούνται περισσότερο από όσο πρέπει με τη Formula 1 και την προβολή τους μέσω αυτής και παραμελούν τα ελαστικά τους για μοντέλα μαζικής παραγωγής.

Δείτε την κατάταξη των δέκα ελαστικών «All Season» διαστάσεων 235/65 R 17 με βάση το τεστ της Auto Bild:

Yποδειγματικά

Michelin Cross Climate SUV

Βridgestone Weather Control A005

Καλά

Continental AllSeasonContact

Hankook Kinergy 4S2 X

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 SUV

Ικανοποιητικά

Falken EuroAll Season AS 210

Toyo Celsius

Δεν συνιστούνται

Kleber Citilander

Νankang Cross Seasons AW-6 SUV

Pirelli Scorpion Verde All Season

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!