VW e-Golf, μία πρόταση που ηλεκτρίζει!

Γιώργος Βαρίνος
VW e-Golf, μία πρόταση που ηλεκτρίζει!
Το e-Golf της Volkswagen αποτελεί πλέον χάρη στη μειωμένη τιμή του τον προσιτότερο τρόπο για να αποκτήσεις ένα σύγχρονο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της compact κατηγορίας.

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το αύριο της αυτοκίνησης και η μετάβαση στα νέα ηλεκτρικά μοντέλα έχει ήδη ξεκινήσει σε πολλές χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα όπου βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. Η Volkswagen προνόησε ήδη πέντε χρόνια πριν, παίρνοντας το γνωστό σε όλους μας Golf και δημιουργώντας πάνω σε αυτό μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση με την ονομασία e-Golf. Η κίνηση αυτή, εκτός από την παρουσία στα μικρομεσαία ηλεκτρικά για τη μάρκα, έφερε ένα ακόμη πλεονέκτημα: τη σιγουριά του κόσμου για την επιλογή. Για πολλούς, το όνομα Golf αποτελεί εγγύηση ποιότητας στη μικρομεσαία κατηγορία, γι αυτό και τα ποσοστά πιστότητας των πελατών προς το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εξαιρετικά υψηλά σε όλες τις γενιές του. Έτσι λοιπόν η τοποθέτηση ενός ηλεκτροκινητήρα και ενός σετ μπαταριών σε ένα αυτοκίνητο best seller δημιούργησε την αίσθηση μιας «safe» επιλογής σε αυτού του είδους τον αγοραστή.

Συνεχίζοντας με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το e-Golf βρίσκεται πλέον στη δεύτερη φάση της «ζωής» του, όντας ανανεωμένο στον κινητήρα και τις μπαταρίες. Η απόδοση του ηλεκτρικού μοτέρ φτάνει στους 136 ίππους με 290 Nm ροπής και η χωρητικότητα του σετ μπαταριών αυξήθηκε στα 35,8 kWh. Οι αριθμοί που ανακοινώνει η Volkswagen λένε 0-100 χλμ./ώρα σε 9,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα. Ωστόσο η αίσθηση της...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!