Εκρηκτικό κοκτέιλ! 

Γιώργος Βαρίνος
Εκρηκτικό κοκτέιλ! 
Γνήσια Mercedes, αλλά και γνήσια AMG είναι η νέα A 35 των 306 ίππων, που μας καλωσορίζει με τον καλύτερο τρόπο στο μαγικό κόσμο των σκληροπυρηνικών σπορ μοντέλων με σήμα το αστέρι στη μάσκα.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, από την εποχή που χρειαζόσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσεις μια Mercedes-AMG. Το παιχνίδι άλλαξε από την προηγούμενη A 45 στην πρώτη γενιά της A-Class που απαρνήθηκε το σχήμα «κουτιού», ενώ στη σημερινή της γενιά η γερμανική μάρκα τελειοποιεί τις κινήσεις της. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, γεννήθηκε η A 35 AMG 4MATIC! Ήταν υπολογισμένο με μαθηματική ακρίβεια ότι η Mercedes-AMG δεν θα άφηνε το Audi S3 να παίζει μόνο του στην «εισαγωγική» κατηγορία επιδόσεων των premium μικρομεσαίων χάτσμπακ. Η A 45, παραδοσιακά, βρίσκεται ένα επίπεδο επάνω σε ισχύ, αλλά και σε τιμή, οπότε αυτή τη φορά αναδιάρθρωσαν το πλάνο τους και η γκάμα είναι πληρέστερη από ποτέ.

Η A 35 AMG λοιπόν διαθέτει έναν τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπή. Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση 4MATIC και το αυτόματο, διπλού συμπλέκτη σασμάν των επτά σχέσεων, εκτοξεύει την (ψηφιακή) βελόνα του ταχύμετρου με καταιγιστικό ρυθμό! Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η Mercedes-AMG ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Το τμήμα AMG φρόντισε να ασχοληθεί πολύ με τη διαχείριση της θερμοκρασίας λαδιού στον κινητήρα, έψαξε για...

Διαβάστε εδώ, ολόκληρη τη δοκιμή!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!