Το νέο DS 3 Crossback εντυπωσιάζει αισθητικά και τεχνολογικά

Gazzetta team
Το νέο DS 3 Crossback εντυπωσιάζει αισθητικά και τεχνολογικά
Η DS κατάφερε με το 3 Crossback να συμπυκνώσει τη γαλλική έκφραση της κομψότητας και της πολυτέλειας και να την προσφέρει με μόλις 21.800 ευρώ.

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, με μήκος αμαξώματος 4,12 μέτρα, το νέο DS 3 Crossback ενσωματώνει όλη τη γαλλική παράδοση στο avant garde, την καινοτομία, και την τεχνολογία. Πιστό στις αρχές της γαλλικής μάρκας κύρους, εξασφαλίζει περιβάλλον κορυφαίας πολυτέλειας και άνεσης, συνδυασμένο με δυναμικές επιδόσεις και οικονομία.

Εντυπωσιακή σιλουέτα που μαγνητίζει

Η κομψότητα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της γαλλικής αισθητικής και το DS 3 Crossback δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τουναντίον, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς εκλεπτυσμένης σχεδίασης και πρωτότυπης φόρμας. Δεν μοιάζει με τίποτα άλλο και ξεχωρίζει, εντυπωσιάζοντας σε κάθε εκατοστό του αμαξώματος και του εσωτερικού, με την προσοχή στη λεπτομέρεια του σχεδιασμού του. Το εντυπωσιακό και σπάνιο στοιχείο των αναδυόμενων χειρολαβών στις πόρτες, υπογραμμίζει την προσπάθεια για το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα. Η φινέτσα των γραμμών και η ένταση των όγκων συνδυάζεται με την προσεγμένη ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό, για να συνθέσει ένα αυτοκίνητο που σαγηνεύει, είτε το οδηγεί κανείς είτε το παρατηρεί εξωτερικά. Μάλιστα το στοιχείο της έντασης του σχεδιασμού στο DS 3 Crossback διατηρείται και στην απόδοσή του, χάρη στα προηγμένα μηχανικά μέρη και στην ψηφιακή τεχνολογία αιχμής που ενσωματώνει.

Δυναμισμός που συναρπάζει

Άνετο αλλά όχι χαλαρό, το νέο DS 3 Crossback κινείται αρχοντικά τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο, χάρη στην προσεκτικά ρυθμισμένη ανάρτησή του, την εξαιρετική ηχομόνωση και το χαμηλό βάρος. Οι μεγάλοι και αισθητικά εντυπωσιακοί τροχοί με διάμετρο 17 και 18 ίντσες εξασφαλίζουν ιδανική πρόσφυση σε κάθε οδόστρωμα, ενώ η απόσταση των 17 εκατοστών από το έδαφος εγγυάται την κίνηση και πέρα από την άσφαλτο. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τρία υπερσύγχρονα και βραβευμένα σύνολα PureTech 1.2 λίτρων και δύο ντίζελ BlueHDi 1.5 λίτρων. Η βασική έκδοση βενζίνης με ισχύ 100 ίππων όπως και η diesel με την ίδια ισχύ, συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ αυτές με ισχύ 130 και 155 ίππων, με ένα προηγμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (EAT8). Αξίζει να σημειώσουμε ότι την τεχνολογική πρωτοπορία της μάρκας έρχεται να υπογραμμίσει και το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού E-TENSE DS 3 Crossback, που θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας, από 9-17 Νοεμβρίου.

Τεχνολογίες που προστατεύουν και χαλαρώνουν

Στο εσωτερικό του νέου DS 3 Crossback κυριαρχεί η φουτουριστική αλλά και κομψή σχεδίαση, με βασικό θέμα το ρόμβο και το μοτίβο των διαμαντιών. Η όλη εικόνα αποπνέει αέρα τεχνολογικής υπεροχής, η οποία υπογραμμίζεται από κάθε στοιχείο εξοπλισμού. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων επτά ιντσών είναι στοιχείο του βασικού εξοπλισμού, ενώ στις εκδόσεις με σύστημα πλοήγησης η κεντρική οθόνη του προηγμένου συστήματος πολυμέσων έχει διαγώνιο 10,3”. Το DS 3 Crossback ενσωματώνει όλη την τεχνολογία συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης στην πλέον εξελιγμένη μορφή τους. Ο οδηγός έχει επιπρόσθετα στη διάθεσή του προβολείς κορυφαίας τεχνολογίας DS MATRIX LED VISION για μέγιστη ορατότητα στη νυχτερινή οδήγηση, σύστημα αυτόματης στάθμευσης και κάμερα όπισθεν, καθώς και σύστημα head up display, ώστε να ενημερώνεται για τις πιο ζωτικές ενδείξεις χωρίς να παίρνει το βλέμμα του από το δρόμο.

Προσωπική υπογραφή κομψότητας

Οι δυνατότητες εξατομίκευσης του νέου DS 3 Crossback είναι πρακτικά ανεξάντλητες, χάρη στα τρία επίπεδα εξοπλισμού, τα 9 χρώματα αμαξώματος και τροχών, τα τρία χρώματα οροφής, τις έξι διαφορετικές επενδύσεις καθισμάτων και τις δύο της οροφής. Τέλος, τα στοιχεία του εντυπωσιακού προαιρετικού εξοπλισμού επιτρέπουν τη δημιουργία εκατοντάδων συνδυασμών, για να μπορεί ο κάθε οδηγός να βρει αυτόν που τον εκφράζει και τον ευχαριστεί. Με το κόστος αγοράς να ξεκινά από τις 21.800 ευρώ, πέντε χρόνια εγγύηση και ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα, το κύρος και η τεχνολογική πρωτοπορία της DS δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να αποκτηθούν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!