Το Nissan Qashqai ο «βασιλιάς» των SUV πήρε δυναμωτικό

Γιώργος Βαρίνος
Το Nissan Qashqai ο «βασιλιάς» των SUV πήρε δυναμωτικό
Ανέβηκε επίπεδο το δημοφιλές Nissan Qashqai, χάρη στον αποδοτικό κινητήρα των 1.3 λίτρων με τους 140 ίππους, ο οποίος του δίνει νέα πνοή.

Το Nissan Qashqai «εδραίωσε» ουσιαστικά πριν από 13 χρόνια την κατηγορία των crossover. Αποτελεί τον ξεκάθαρο πρωταγωνιστή στις πωλήσεις αυτών των μοντέλων στην χώρα μας, ενώ παράλληλα ανήκει στα δέκα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς και για φέτος, αν και ο αριθμός των ανταγωνιστών του έχει πολλαπλασιαστεί και μεγαλώνει μήνα με τον μήνα. Η διατήρηση όμως της κορυφής σε αυτή την κατηγορία απαιτεί κόπο και προσπάθεια, γι αυτό και η Nissan αποφάσισε να ανανεώσει τον βασιλιά των compact crossover! Το Qashqai ανασχεδιάστηκε λοιπόν ξανά και με διακριτικές αλλαγές σε προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα και μάσκα, καταφέρνει να δείχνει αρκετά πιο φρέσκο από το μοντέλο προ ανανέωσης.

Για να «δέσει» ωστόσο η συνταγή, πρόσθεσε η Nissan και νέες επιλογές στους κινητήρες. Η σημαντικότερη προσθήκη εντοπίζεται στους βενζινοκινητήρες, όπου ο γνωστός μας 1.2 DIG-T αντικαταστάθηκε από τον 1.3 DIG-T. Τα μόλις 100 κυβικά εκατοστά που χωρίζουν τα δύο σύνολα, αποκαλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος των πολλών και σημαντικών διαφοροποιήσεων. Στην πράξη μιλάμε για ένα σημαντικά αναβαθμισμένο μοτέρ, με μεταβλητό χρονισμό στις βαλβίδες, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη wastegate, σωθικά ειδικά κατεργασμένα ώστε να δημιουργούνται μειωμένες τριβές (λιγότεροι ρύποι, μεγαλύτερη απόδοση) καθώς και φίλτρο μικροσωματιδίων, που μέχρι πρότινος συναντούσαμε μόνο στους...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!