Πιο ολοκληρωμένο από ποτέ το Nissan Micra

Γιώργος Βαρίνος
Πιο ολοκληρωμένο από ποτέ το Nissan Micra
Με το νέο βενζινοκινητήρα του 1.0 λίτρου και των 100 ίππων το Nissan Micra φοράει το πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο που είχε ποτέ και συγκαταλέγεται με άνεση ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της κατηγορίας.

Η Nissan με την πέμπτη γενιά του Micra ξεκαθάρισε από την αρχή τις προθέσεις της. Πλέον, δεν ήθελε να είναι στο περιθώριο των πωλήσεων όπως με την προηγούμενη, στη δύση της καριέρας της τουλάχιστον, αλλά να πρωταγωνιστήσει. Η συμμαχία της με τη Renault της έδωσε την καλύτερη πρώτη ύλη και η Nissan δημιούργησε ένα νεανικό, όμορφο και άνετο μοντέλο πόλης που κερδίζει το στοίχημα της πρώτης ματιάς.

Οι εξελίξεις της αυτοκίνησης ωστόσο, καλπάζουν και η φίρμα θεώρησε ότι δεν θα μπορούσε να επιτύχει τους υψηλούς στόχους της με τους κινητήρες βενζίνης που υπήρχαν στην γκάμα. Η κίνηση-ματ, λοιπόν, που έφερε το Micra στις καλύτερες ημέρες του ήταν να τοποθετήσουν έναν ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα του 1.0 λίτρου που θα έπαιρνε τη θέση του 900άρη με τους 90 ίππους.

Το νέο μοτέρ ενσωματώνει την πολλαπλή εξαγωγής στην κυλινδροκεφαλή, τα χιτώνια έχουν αντικατασταθεί από επίστρωση πλάσματος χαμηλού συντελεστή τριβής, τεχνολογία που προέρχεται από το GT-R, έχει διπλό κύκλωμα ψύξης, σφυρήλατο στροφαλοφόρο άξονα και ηλεκτρονική διαχείριση της πίεσης του τούρμπο. Η απόδοσή του έφτασε τους 100 ίππους με 160 Nm ροπή στρέψης, που στα χαρτιά δεν είναι μεγάλες διαφορές από τον 900άρη που αντικαθιστά, όμως στο δρόμο «φαίνονται» και με το παραπάνω.
Σύμφωνα με τη Nissan έχουμε 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 184 χλμ./ώρα, όμως την ίδια στιγμή, η ισορροπία με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου είναι υποδειγματική.
Οι μετρήσεις του εργοστασίου αναφέρουν μικτή κατανάλωση στα 4,5 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χιλιόμετρα. Η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στα 6,5 λίτρα / 100 χιλιόμετρα, τιμή που είδαμε στο «δικό μας» Micra για όσο το είχαμε στη διάθεσή μας. Η έκδοση των 100 ίππων συνδυάζεται με πεντάρι μηχανικό σασμάν (προαιρετικά και με αυτόματο) το οποίο γενικώς έχει...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!