Με αρετές πολυμορφικού το VW T-Cross

Γιώργος Βαρίνος
Με αρετές πολυμορφικού το VW T-Cross
To μικρότερο SUV της VW αποτελεί μία ενδιαφέρουσα πρόταση χάρη στους εξαιρετικούς χώρους του, τις σβέλτες επιδόσεις του και τις λογικές τιμές εκκίνησης από 17.400 ευρώ!

Tα πολυμορφικά μοντέλα μας έχουν κουνήσει πλέον μαντήλι, ωστόσο ξαναμπαίνουν στη ζωή μας από την πίσω πόρτα ή –αν προτιμάτε- μέσω των δημοφιλών SUV, τα οποία αποκτούν ολοένα πιο μεταβλητούς εσωτερικούς χώρους. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του VW T-Cross, που «μετρά» 4,11 μ. μήκος, βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0, που χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων το Polo και αποτελεί το μικρότερο SUV της μάρκας από το Βόλφσμπουργκ. Σε αντίθεση ωστόσο με τα αντίστοιχα SUV Seat Arona και Skoda Kamiq του ομίλου VW, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα υπερυψωμένο supermini, αλλά με ένα μοντέλο, που σχεδιάστηκε εξαρχής ως SUV.
Στην περίπτωση του T-Cross απέφυγε η μητρική εταιρεία τις –συνηθισμένες πλέον- δίχρωμες εκδόσεις, θέλοντας να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα συντηρητικότερο αγοραστικό κοινό, αν και περιλαμβάνει στη γκάμα της και «φανταχτερές» εκδοχές, όπως εκείνη με τις πορτοκαλί ζάντες και ίδιου χρώματος διακοσμητικές λωρίδες στο κόκπιτ.
Η εικόνα του εσωτερικού θυμίζει έντονα Polo, ενώ το ίδιο ισχύει και για την αίσθηση ευρυχωρίας, αν και ανάλογα με τη θέση των κυλιόμενων πίσω καθισμάτων μπορεί να νιώσεις, ότι βρίσκεσαι σε ένα μεγαλύτερο Golf. Η προσπάθεια της Volkswagen για συγκράτηση του κόστους κατασκευής του entry level SUV της αποτυπώνεται στην ύπαρξη αρκετών σκληρών πλαστικών, κάτι που δεν μειώνει ωστόσο τα υψηλά επίπεδα εργονομίας, αλλά και φινιρίσματος.
Ακόμη και στη βασική έκδοση Life προβλέπεται ένα προηγμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών με προβολή και χειρισμό εφαρμογών Smartphone σε συνδυασμό με τις πλατφόρμες MirrorLink, Google Android Auto και Apple CarPlay, που εγγυούνται άψογη συνδεσιμότητα με τον θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου. Να πούμε επίσης, ότι υπάρχει δυνατότητα ασύρματης, επαγωγικής φόρτισης του κινητού τηλεφώνου, ενώ το τιμόνι και το κλασικού τύπου χειρόφρενο διαθέτουν δερμάτινες επενδύσεις. Πολύ καλές εντυπώσεις αποκομίσαμε και από τα καθίσματα με τις άνετες επιφάνειες και τον σωστό σχεδιασμό.
Όπως γράψαμε και στην αρχή, η μεταβλητότητα της καμπίνας επιβατών ανήκει στα δυνατά όπλα του VW T-Cross. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!