Nέο Κia Ceed: Ευρωπαίος από την Κορέα! 

Γιώργος Βαρίνος
Nέο Κia Ceed: Ευρωπαίος από την Κορέα! 
Το νέο Kia Ceed έρχεται με φόρα στην αγορά των μικρομεσαίων όντας καλύτερο από ποτέ και με τον τούρμπο 1.000άρη βενζινοκινητήρα να αναδεικνύεται σε ιδανικό όπλο για τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.

Η Κia θα έπρεπε να γιορτάζει της…Μεταμορφώσεως, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει εντελώς προφίλ και αναβαθμίστηκε από μία μάρκα low cost σε έναν κατασκευαστή με υψηλά στάνταρ και νεανικό κοινό! Σε αυτή τη μεταμόρφωση έχει συντελέσει τα μέγιστα το μικρομεσαίο Ceed, η τελευταία γενιά του οποίου πραγματοποίησε μία θεαματικότατη υπέρβαση και έφερε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε ρόλο ηγέτη. Και αυτό σημαίνει πολλά για την compact κατηγορία των οικογενειακών μοντέλων, όπου διεξάγεται αδυσώπητη μάχη για τα μερίδια αγοράς και ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά σκληρός. Βέβαια, θα πρέπει εδώ να πούμε, ότι το νέο μοντέλο της Kia μόνον κορεάτικο δεν είναι, καθώς σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε, δοκιμάστηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη, ειδικά για το απαιτητικό αγοραστικό κοινό της ηπείρου μας.

Η εμφάνιση αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα δυνατά χαρτιά του Ceed και παρέμεινε έτσι και στην τρίτη γενιά του, όπου έγινε πιο φαρδύ, ελαφρώς πιο κοντό και μακρύτερο. Δεν πρόκειται για κάποιο ριζοσπαστικό design, που θα σου χτυπήσει έντονα στο μάτι, όμως τελικά η διακριτικότητα και οι διαχρονικά κομψές γραμμές είναι το κλειδί της επιτυχίας στην κατηγορία, άρα έπραξαν σωστά κατά την άποψή μας οι Κορεάτες. Μπροστά τα φωτιστικά σώματα με «άποψη» και τα ωραία φώτα ημέρας LED τονίζουν τον χαρακτήρα του πεντάθυρου μοντέλου και η νέα σφραγίδα της μάρκας, δηλαδή η μάσκα με τη «μύτη της τίγρης» στο κέντρο, ξεκαθαρίζει από μακριά, ότι πρόκειται για ένα γνήσιο τέκνο της Kia. Πίσω, ακολουθείται η ίδια συγκρατημένη σχεδιαστική φιλοσοφία με τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα με τη LED «υπογραφή» να κυριαρχούν και με διακριτική πινελιά την απόληξη της εξάτμισης στα δεξιά, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, που συνήθως...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!