Aνέβηκε...πίστα η νέα Mercedes-Benz GLC! (pics)

Γιώργος Βαρίνος
Aνέβηκε...πίστα η νέα Mercedes-Benz GLC! (pics)
Σε ένα ταξίδι αστραπή οδηγούμε στην Γερμανία, την νέα Mercedes-Benz GLC και για άλλη μια φορά εντυπωσιαζόμαστε με την γενική ποιότητα, τις αναβαθμισμένες δυνατότητες και τις επιλογές κινητήριων συνόλων, με τις οποίες πλέον είναι διαθέσιμη η νέα GLC.

Υπάρχουν ταξίδια και «ταξίδια». Οι αποστολές έρχονται με ρυθμό πολυβόλου στο gazzetta και συχνά πρέπει να αλλάζουμε το πρόγραμμα της εβδομάδας για να τις χωρέσουμε. Όχι όμως αυτή τη φορά. Η Mercedes-Benz μας καλεί να οδηγήσουμε τον νέο της μεσαίο SUV σε μια αποστολή «αστραπή», το πρωί πάμε-το βράδυ γυρίζουμε, στη Γερμανία. Σε ρυθμό αγώνα ταχύτητας από σημείο σε σημείο, οδηγήσαμε την ολοκαίνουργια GLC σε δύο παραλλαγές αμαξώματος SUV/Coupe, σε τρεις διαμορφώσεις κυβικών εκατοστών, αλλά και σε κάθε διαθέσιμη επιλογή κίνησης που ξεκινά από την βενζίνη, προχωρά στο diesel και στην trendy έκδοση F-Cell που αποτελεί μια υβριδική έκδοση ηλεκτροκίνητου Plug-in και Fuel cell αυτοκινήτου με καύσιμο υδρογόνο. Και φυσικά -όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε στην πίστα Motocross της ADAC στο Ρουσελχάιμ, πρόκειται για ένα πραγματικό εκτός δρόμου όχημα που προσφέρεται ως δικίνητο αλλά και ως τετρακίνητο με πολύ μεγάλες δυνατότητες στην κίνηση εκτός δρόμου. Η GLC προσφέρεται όπως προαναφέραμε σε δύο επιλογές αμαξωμάτων. Ως SUV με 14 διαθέσιμες εκδόσεις μήκους 4,669 μέτρων και ως Coupe με 10 διαθέσιμες εκδόσεις με μήκος 4,742 μέτρα.

Εξωτερικά δείχνει ακόμα πιο μασίφ και πιο μυώδης με μικρές αλλαγές στα φώτα και φυσικά τις διαφορετικές μάσκες με το μεγάλο αστέρι, που ξεχωρίζουν από μακρυά τις εκδόσεις σε αυτούς που ξέρουν.
Στο εσωτερικό η νέα σχεδίαση με τις μεγάλες οθόνες που ξεκίνησε από την Ε Class περνά σιγά σιγά σε όλα τα μοντέλα της μάρκας και υποβάλει τον παρατηρητή. Η εργονομία, η γενική σχεδίαση και η επιλογή των υλικών είναι πέρα από κάθε κριτική. Η γενική ποιότητα σε συνεπαίρνει.

Τρομερό highlight η απεικόνιση του συστήματος πλοήγησης με την κάμερα που δείχνει τον δρόμο εμπρός με ενσωματωμένα γραφικά που σε βοηθά απίστευτα. Σίγουρα πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που θα την δούμε γρήγορα σε όλα τα αυτοκίνητα.

Η GLC φυσικά διαθέτει όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού αλλά και συστήματα ημιαυτόνομης το οποία δέχονται παραμετροποίηση στα μέτρα του εκάστοτε οδηγού.
Η GLC προφέρεται με μια νέα γενιά νέα γενιά κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, οι επιλογές για τους φυσιολογικούς αγοράστές είναι, η GLC 200 4MATIC με 197 ίππους και 320 Nm ροπής, η GLC 300 4MATIC με 258 ίππους και 370 Nm ροπής, η GLC 200 d 4MATIC με 163 ίππους και 360 Nm ροπής, η GLC 220 d 4MATIC με 194 ίππους και 400 Nm ροπής, και GLC 300 d 4MATIC με 245 ίππους και 500 Nmροπής. Βεβαίως έχουμε και τους ειδικούς αγοραστές που μπορούν να αποκτήσουν την Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC με biturbo V8βενζινοκινητήρα με απόδοση 476 ίππων (στην «S» έκδοση 510 ίππων) μαζί με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.
Για αυτούς που η οικολογία και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί φιλοσοφία ζωής, είναι διαθέσιμη η GLC F-Cell, που χησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και έχει απόδοση 211 ίππων, με πολύ μεγάλη ροπή 365 Nm που προσφέρει αστραπιαία επιτάχυνση και αυτονομία πάνω από 450 χλμ.

Το αυτοκίνητο το οδηγήσαμε σε όλες του τις διαμορφώσεις αμαξώματος ή κινητήρα, σε επαρχιακούς δρόμους, αυτοκινητοδρόμους δίχως όρια ταχύτητας αλλά και στην πίστα Motocross της ADAC. Γιατί η Mercedes επέλεξε μια πίστα Motocross για να μας παρουσιάσει ένα premium SUV; Mα γιατί ήθελε να μας δείξει τις εντυπωσιακές δυνατότητες εκτός δρόμου, την σχεδόν απίστευτη ακαμψία του αμαξώματος και τις πραγματικά εκπληκτικές δυνατότητες των αυτόματων κιβωτίων που σε συνδυασμό με τις εξωτερικές κάμερες, προσφέρουν εξωπραγματικές ικανότητες αναρρίχησης και κίνησης ακόμα και σε γωνίες που δεν έχει ο οδηγός καμιά οπτική επαφή με το έδαφος. Δεν πειράζει έχουν οι κάμερες!

Η νέα GLC φτάνει στη χώρα μας με τιμές που ήδη έχουν ανακοινωθεί και ξεκινούν από τα 52.250 ευρώ για την GLC 200 SUV και τα 54.200 ευρώ για την GLC Coupe. Δείτε εδώ αναλυτικά τις τιμές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!