Mercedes X-Class Rock Edition: To απόλυτο Pick up! 

Γιώργος Βαρίνος
Mercedes X-Class Rock Edition: To απόλυτο Pick up! 
Η Mercedes ανεβάζει ακόμη ψηλότερα τον πήχη στα Pick-Up με την σκληροπυρηνική X-class Rock Edition, που «ροκάρει» με συνέπεια ακόμη και στις δυσκολότερες συνθήκες εκτός δρόμου.

Όταν ακούστηκε για πρώτη φορά, ότι η Mercedes-Benz ετοιμάζει «αγροτικό», είναι αλήθεια, ότι δεν το πολυπιστέψαμε. Μόλις το σχέδιο πήρε σάρκα και οστά και παρουσιάστηκε η X-Class, είδαμε ότι η γερμανική μάρκα δεν άφησε τίποτα στην τύχη, καθώς δημιούργησε ένα αυτοκίνητο με γνήσια γονίδια Mercedes στοιχεία, το οποίο όμως δεν διστάζει να λασπωθεί και να κουβαλήσει ό,τι του ζητηθεί στην ανοικτή του καρότσα! Αυτή τη στιγμή η X-Class διατίθεται σε μια ευρεία γκάμα εκδόσεων και εμείς είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τη νέα The Rock, μια πιο «σκληροπυρηνική» εκδοχή της που προσφέρεται για τους πιο απαιτητικούς και…φραγκάτους.

Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει εξωτερικά από τις χρωμιωμένες μπάρες και τα σκαλοπάτια στο πλάι του αμαξώματος. Προσφέρεται σε μαύρο και λευκό χρώμα, εφοδιάζεται με 18άρες ζάντες αλουμινίου, διαθέτει καρότσα με κάλυμμα ανθεκτικού πλαστικού και καθίσματα με αλκαντάρα στο εσωτερικό, αλλά και κάποιες προσθήκες στον εξοπλισμό, όπως οι αισθητήρες βροχής, ο αυτόματος κλιματισμός, η κάμερα 360 μοιρών, το GPS και -το βασικότερο ίσως στοιχείο- το μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Το «δικό μας» αυτοκίνητο κινούταν από τον τετρακύλινδρο σε σειρά ντίζελ κινητήρα των 2.3 λίτρων με τα δύο τούρμπο, τους 190 ίππους και τα 450 Nm ροπής σε συνδυασμό με ένα επτάρι αυτόματο σασμάν, που χαρίζουν συνδυαστικά αρκετά καλές επιδόσεις για το ύφος του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τη Mercedes, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πραγματοποιεί τα 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δευτερόλεπτα και πιάνει τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα, ενώ πιο σημαντικό είναι το γεγονός, ότι ο κινητήρας εμφανίζεται πάντα πρόθυμος να κινήσει με άνεση την X-Class, χωρίς να δίνει την εντύπωση ότι κομπιάζει ή ότι δεν επαρκεί κάποια στιγμή πίεσης. Το αυτόματο κιβώτιο στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, ανεβάζει γρήγορα στροφές, αλλά μερικές φορές στο κατέβασμα ίσως κομπιάσει για μια στιγμή, μέχρι να πάρει την απόφαση να αλλάξει...

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την δοκιμή!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!