H Mercedes στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Γιώργος Βαρίνος
H Mercedes στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
Οδηγούμε τις ηλεκτροκίνητες Mercedes, που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα και θα αποτελέσουν στο μέλλον τη ραχοκοκαλιά της γκάμας της γερμανικής μάρκας.

H Mercedes θα πρασινίσει τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία με σήμα το αστέρι ήταν ανέκαθεν πρωτοπόρος, όσον αφορά στις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές των μοντέλων της, θέλει όμως να διατηρήσει αυτό το χαρακτηριστικό και στο μέλλον. Όχι όμως στο μακρινό, αλλά στο προσεχές, αφού η γερμανική μάρκα ευελπιστεί να είναι έως και ένα στα τέσσερα Ι.Χ. που θα πουλάει σε έξι χρόνια από σήμερα αμιγώς ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά. Οι άνθρωποι της Mercedes μιλούν για ένα ποσοστό πωλήσεων μεταξύ 15% και 25% για τα ηλεκτρικά τους επιβατηγά οχήματα και υπογραμμίζουν, ότι δεν μπορούν να κάνουν ακριβέστερες προβλέψεις, επειδή το τελικό νούμερο δεν εξαρτάται μόνον από τις τιμές των αυτοκινήτων και την αποδοχή των πελατών, αλλά και από την ανάπτυξη των απαιτούμενων υποδομών.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)


Υποδομές, τις οποίες είδαμε με τα ίδια τα μάτια μας στο σημείο ανασυγκρότησης έξω από τη Στουτγκάρδη, όπου βρεθήκαμε, για να οδηγήσουμε τις ηλεκτρικές Mercedes – και τα Smart -, που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα στους ευρωπαϊκούς, αλλά και στους ελληνικούς δρόμους. Η αρχή θα γίνει τον Μάιο με το EQC, το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της εταιρείας, το οποίο δεν είχαμε ωστόσο στη διάθεσή μας για το συγκεκριμένο test drive. Εως το 2022 θα διαθέτουν όλες οι σειρές μοντέλων της Mercedes τουλάχιστον μία αμιγώς ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση, ενώ ο γερμανικός κολοσσός θα...

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!