Αυτομάτως καλύτερο το smart ForFour Twinamic

Γιώργος Βαρίνος
Αυτομάτως καλύτερο το smart ForFour Twinamic
Γνήσιο smart με μια διαφορετική -και ίσως καλύτερη- εκτέλεση είναι το νέο smart ForFour, ειδικά με το προηγμένο αυτόματο σασμάν.

Η ύπαρξη της smart συνδέθηκε από τη στιγμή της γέννησής της με το ForTwo, δηλαδή το μικροσκοπικό μοντέλο πόλης που χωρά παντού και μεταφέρει έως και δύο επιβάτες. Ωστόσο η θυγατέρα της Mercedes έχει παρουσιάσει στην πορεία και άλλα ενδιαφέροντα μοντέλα, όπως για παράδειγμα το σπορτίφ Roadster ή το οικογενειακότερο ForFour! Το πρώτο ForFour εξελίχθηκε από κοινού με τη Mitsubishi και μοιραζόταν πολλά κοινά στοιχεία με το τότε Colt, όμως ο χαρακτήρας του απείχε πολύ από τη φιλοσοφία της smart και έμοιαζε «ξένο σώμα» στη γκάμα της.

Σήμερα έχει επανέλθει στο προσκήνιο, αλλά με μία διαφορετική –και κατά τη γνώμη μας σωστή- προσέγγιση, καθώς υιοθετεί τη συνταγή της επιτυχία του ForTwo, αλλά σε τετραθέσια συσκευασία και έχοντας δύο πόρτες παραπάνω. Η εξωτερική εμφάνιση του νέου ForFour έγινε σαφώς πιο όμορφη και με αναφορές στο διθέσιο αδελφάκι του, οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι μαζεμένες, οι τροχοί έχουν ακροβολιστεί στις τέσσερις γωνίες του αυτοκινήτου και προβάλλει σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, που τραβάνε αμέσως το μάτι, όπως είναι για παράδειγμα η εμπρός κάθετη μάσκα.

Στο εσωτερικό του δεν βρίσκουμε διαφορές με το ForTwo, τουλάχιστον στη σχεδίαση. Το όμορφο πολυλειτουργικό τιμόνι διαθέτει εύχρηστους διακόπτες, ο πίνακας οργάνων φιλοξενεί μια οθόνη πολλαπλών ενδείξεων για κατανάλωση, μέση ταχύτητα και λοιπές πληροφορίες, ενώ πλέον...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!