Στις Σέρρες με τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων Maxxis Victra Sport 5! (pics & vid)

Δημήτρης Γράτσος
Στις Σέρρες με τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων Maxxis Victra Sport 5! (pics & vid)
Δοκιμάζουμε στην απαιτητική πίστα των Σερρών το κορυφαίο ελαστικό της Maxxis με εκλεκτή «παρέα», όπως είναι η Ford Mustang, το Fiesta ST και φυσικά το νέο Focus.

Η επίσκεψη στην πίστα των Σερρών αποτελεί διαχρονικά μία ευχάριστη διαδικασία, ακόμη και αν χρειαστεί να περάσεις την ονομαστική σου εορτή οδηγώντας στο όριο, όπως συνέβη στην περίπτωση μας όντας προσκεκλημένοι της εταιρείας ελαστικών Maxxis ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Ας κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις. Μπορεί η εταιρεία με έδρα την Ταϊβάν να «γεννήθηκε» το 1963 με αντικείμενο την κατασκευή ελαστικών για ποδήλατα, ωστόσο αυτή τη στιγμή η Maxxis αποτελεί τον όγδοο κορυφαίο κατασκευαστή ελαστικών στον κόσμο! Προφανώς τίποτα δεν είναι τυχαίο και είχαμε την ευκαιρία να το επαληθεύσουμε τεστάροντας τα προϊόντα της στο ιδανικό πεδίο του Αυτοκινητοδρομίου των Σερρών.

Πρωταγωνιστής του ενδιαφέροντος από κάθε άποψη διημέρου, ήταν τα Victra Sport 5, τα νέα ελαστικά υψηλών επιδόσεων της Maxxis, τα οποία διατίθενται και στη χώρα μας σε διαστάσεις 17, 18, καθώς και 19 ιντσών. Με την βοήθεια της Ford «τιμήσαμε» δεόντως τα VS5 στην πίστα των Σερρών, έχοντας ως συντροφιά την εντυπωσιακή Mustang των 2,3 λίτρων, το Fiesta ST των 200 ίππων και φυσικά το νέο Focus σε πιο «γήινες» εκδόσεις, ενώ οι πιο σκληροτράχηλοι βρήκαν καταφύγιο στα επιβλητικά Ranger, για τα οποία υπήρχαν ειδικές διαδρομές, προφανώς εκτός πίστας και εκτός δρόμου γενικότερα. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα ελαστικά της Maxxis ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη ευκολία, επιδεικνύοντας εξαιρετικό κράτημα και κυρίως αντοχή στο απαιτητικό αγωνιστικό τερέν της πίστας.

Πώς όμως επιτυγχάνουν τα παραπάνω αποτελέσματα; Αρχικά, όπως μας ενημέρωσαν οι τεχνικοί της Maxxis, με νέα σύνθεση γόμας, εκτεταμένη ενίσχυση του σκελετού, νέα χάραξη του πέλματος και ανασχεδιασμό σημαντικών τμημάτων του ελαστικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Maxxis, τα VS5 είναι κατά περίπου 34% πιο βελτιωμένα σε σύγκριση με προηγούμενες γενιές ελαστικών, ενώ αποδεικνύονται κατά 33.8% πιο αποτελεσματικά στο βρεγμένο οδόστρωμα, με την απόσταση ακινητοποίησης μειωμένη κατά 27,3% συγκριτικά με το παρελθόν! Αντίστοιχες επιδόσεις επιτυγχάνουν τόσο σε δοκιμή επιβράδυνσης σε στεγνό οδόστρωμα (βελτίωση κατά 12,2%), όσο και στην ταυτόχρονη ευστάθεια (12,5). Παράλληλα, τα Victra Sport 5 σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV SUD, αφήνουν πίσω τους καταξιωμένα ανταγωνιστικά προϊόντα, σε τομείς όπως η δοκιμή επιβράδυνσης και οδικής συμπεριφοράς, σε στεγνό, καθώς και βρεγμένο οδόστρωμα.

Για την ιστορία, η γκάμα ελαστικών της Maxxis διαθέτει ανταγωνιστικά προϊόντα για κάθε τύπο αυτοκινήτου και οδοστρώματος, ενώ να σημειωθεί επίσης ότι από το 2019 αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την επέκταση συνεργασιών της με άλλους κατασκευαστές, ευρωπαίους ή μη, με στόχο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην αγορά. Τα σίγουρο είναι, όπως αποδείχθηκε άλλωστε και στην πράξη (πίστα), ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλό δρόμο σε αυτή την προσπάθεια. Με λίγα λόγια η Maxxis ήρθε για να μείνει. Όσο για εμάς, η εμπειρία της εορταστικής οδήγησης σε πίστα, μας έβαλε σε σκέψεις για την επόμενη χρόνια. Εις το επανιδείν Maxxis!

Απολαύστε το εντυπωσιακό video από την πίστα των Σερρών και όχι μόνο:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!