Ήσυχο και γρήγορο το νέο Civic Diesel (pics)

Γιώργος Βαρίνος
Ήσυχο και γρήγορο το νέο Civic Diesel (pics)
Οδηγούμε στην Αττική το γνωστό Honda Civic με τον νέο ωστόσο 1600άρι κινητήρα ντίζελ, που του προσφέρει σβέλτες επιδόσεις και βελούδινη οδηγική αίσθηση.

Το Ηonda Civic αποκτά την αναβαθμισμένη εκδοχή του 1600άρι i-DTEC κινητήρα της Honda, ο οποίος είναι σημαντικά βελτιωμένος με τεχνολογίες που του επιτρέπουν να συνδυάζει την πολύ καλή ισχύ, με τη χαμηλή κατανάλωση και τους ελάχιστους δυνατούς ρύπους. Αυτό επιτυγχάνεται με τον νέο μικρών διαστάσεων και υψηλής απόδοσης υπερσυμπιεστή, το σύστημα EGR για την μείωση των εκπομπών NOx, την εισαγωγή υψηλής ροής, την κυλινδροκεφαλή υψηλού στροβιλισμού, καθώς και την ειδική επεξεργασία για την μείωση εσωτερικών τριβών του κινητήρα.

Τσέλσι - Άρσεναλ! Με υψηλές αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο κινητήρας των 1.597 κ.εκ. αποδίδει μέγιστη ισχύ 120 ίππων στις 4.000 στροφές και μέγιστη ροπή 300 Nm στις 2.000 στροφές. Αυτή η ισχύες προσφέρει σπορτίφ επιδόσεις με 0-100 χλμ./ώρα σε 10 δευτερόλεπτα και τελική που ξεπερνά τα 190 χλμ./ώρα. Οι εκπομπές CO2 - με βάση τον νέο κύκλο μέτρησης WLTP- περιορίζονται στα 117 γρ./χλμ., ενώ η μέση κατανάλωση επίσης κατά WLTP, βρίσκεται στα 4.5 λίτρα/100 χλμ.

Οδηγήσαμε το Civic από την Αθήνα στο Λουτράκι και μάλιστα από τη διαδρομή εσωτερικά των Μεγάρων, Αλεπωχωρίου, Πίσια κ.λπ., όπου το Civic με τον diesel κινητήρα μας εντυπωσίασε με την απόδοσή του, με τον κινητήρα να είναι πολύ ζωντανός κοντά στο φάσμα των 2.000 στροφών όπου αποδίδεται και η μέγιστη ροπή του. Ο κινητήρας έχει σαφώς πιο πολιτισμένη λειτουργία και στην καμπίνα μπαίνει ακόμα λιγότερος θόρυβο λειτουργίας χάρις το ενεργό σύστημα ακύρωσης του ήχου που διαθέτει το Civic. Tο καλοσχεδιασμένο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είναι υπεύθυνο κατά κύριο λόγο για την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, η οποία κατά την διάρκεια της δοκιμή μας δεν ξεπέρασε τα 6.0 λίτρα τα 100 χλμ. Η ελληνική αντιπροσωπεία εισάγει το νέο Civic Diesel σε δύο πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού, που διαθέτουν στάνταρ μεταξύ άλλων και σύστημα πολυμέσων.

H τιμή της έκδοσης Comfort Navi ξεκινά από τα 22.120 ευρώ, ενώ της Elegance Navi από τα 25.250 ευρώ. Από τον Σεπτέμβρη θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο (9 σχέσεων). Οι τιμές ξεκινούν από τα 22.120€ για την έκδοση CIVIC 5D DI 1.6 MT COMFORT NAVI και ανεβαίνουν στα 25.250 για την έκδοση CIVIC 5D DI 1.6 MT ELEGANCE NAVI.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!