Φωτιά το νέο SEAT Leon Cupra των 300 ίππων! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Φωτιά το νέο SEAT Leon Cupra των 300 ίππων! (pics)
Με επιδόσεις «φωτιά» και τιμή «πειρασμό», το Leon Cupra αποτελεί ιδανική επιλογή για «ανήσυχους» οικογενειάρχες και όχι μόνο.

Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα «SEAT Leon» συνειρμικά ανοίγει την κλασική συζήτηση περί διαχρονικής δημοφιλίας του εν λόγω μοντέλου στην ελληνική αγορά, από την πρώτη μέρα του λανσαρίσματος του μέχρι και σήμερα. Προφανώς τίποτε δεν είναι τυχαίο, πόσο μάλλον η εμπορική πορεία του Leon, καθώς όλα αυτά το χρόνια παραμένει πιστό στις αρχές της ισπανικής εταιρείας, ενώ την ίδια στιγμή προσαρμόζεται με ευκολία στις «επιταγές» της εκάστοτε εποχής, όντας ανανεωμένο αυτή την περίοδο χάρη και στην τεχνογνωσία του Volkswagen Group.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Έτσι λοιπόν διατηρείται ο οικογενειακός χαρακτήρας του μικρομεσαίου μοντέλου, ταυτόχρονα με τον σπορ προσανατολισμό του, ήτοι ένας συνδυασμός «φωτιά», χάρη στις εκδόσεις Cupra. Σχεδιαστικά, το «καυτό» Leon διακρίνεται για την διαχρονική, καλαίσθητη και σπορ, αλλά όχι «εξεζητημένη» σιλουέτα του. Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει η χαρακτηριστική μάσκα της SEAT και τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, ενώ στο σύνολο του το αμάξωμα του Leon Cupra παραμένει κομψό, παρά τoν απαραίτητο δυναμισμό που προσθέτει ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης έκδοσης.

Εισερχόμενοι στα ενδότερα του Leon Cupra, γίνεται άμεσα αντιληπτή η σύγχρονη και λιτή λογική του μικρομεσαίου μοντέλου, καθώς και η ποιοτική κατασκευή του, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι ανθεκτικά και με την κατάλληλη συναρμογή. Σε εξαιρετικό επίπεδο βρίσκεται τόσο η εργονομία, όσο και η πρακτικότητα, όμως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα και του Leon Cupra παραμένουν οι προσφερόμενοι χώροι. Πέντε ενήλικες θα βολευτούν με σχετική άνεση, απολαμβάνοντας υπέρ του δεόντως ικανοποιητικό χώρο, ενώ ο χώρος αποσκευών προσφέρει χωρητικότητα 380 λίτρων, διαθέσιμων για μεταφορές αντικειμένων όλων των ειδών και μεγεθών.

To SEAT Leon Cupra είναι διαθέσιμο με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 300 ίππων και 380 Nm ροπής και αναμενόμενα βάζει κυριολεκτικά «φωτιά στην άσφαλτο» με καυτές επιδόσεις: 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δλ. και τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα. Πέρα από τη δεδομένη αποδοτικότητά του, το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο διακρίνεται και για την φυσιολογική απαίτηση σε καύσιμο, ανάλογα πάντα και με το πόσο «βαρύ» πόδι διαθέτει ο εκάστοτε οδηγός. Την ίδια στιγμή, ο προσανατολισμός του Leon Cupra είναι ξεκάθαρα σπορ, χωρίς ωστόσο να υστερεί σε άνεση ή ποιότητα. Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα πιο «fun to drive» μοντέλα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, ενώ η τιμή για την απόκτηση του (από 31.200 ευρώ) το καθιστά πραγματικά ακαταμάχητο.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γράτσος

SEAT Leon Cupra

Tεχνικά χαρακτηριστικά

2.000 κ.εκ., μέγιστη ισχύς 300 ίπποι στις 5.500-6.200 σ.α.λ., μέγιστη ροπή στρέψης 380Nm στις 1.800-5.500 σ.α.λ., μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, μετάδοση κίνησης εμπρός, όγκος χώρου αποσκευών 380 λίτρα, μήκος/πλάτος/ύψος 4.271/1.816/1.435 χιλιοστά.

Επιδόσεις

Επιτάχυνση 0 - 100 χλμ./ώρα σε 5,8’’, τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, μέση κατανάλωση 6,9 λτ./ 100 χλμ. (εργοστασιακή μέτρηση).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!