Οδηγούμε στην Κοπεγχάγη το αναβαθμισμένο Toyota Aygo

Γιώργος Βαρίνος
Οδηγούμε στην Κοπεγχάγη το αναβαθμισμένο Toyota Aygo
Το ιαπωνικό μίνι απέκτησε νέα μάσκα χωρίς το μαύρο Χ, αλλά με τρισδιάστατο design. Ταυτόχρονα έγινε το αναβαθμισμένο Aygo πιο αθόρυβο και με εντονότερη προσωπικότητα.

Το 2014 είχε αιφνιδιάσει το Toyota Aygo δεύτερης γενιάς με τον επιθετικό σχεδιασμό της μάσκας του, όπου κυριαρχούσε ένα μαύρο Χ, το οποίο παρέπεμπε στις φιγούρες των ιαπωνικών κόμικ Manga. Το ανανεωμένο Aygo ουσιαστικά αντικατέστησε το μαύρο Χ με ένα ανάλογο σχήμα του μπροστινού μέρους, που είναι στο χρώμα του αμαξώματος και προσφέρει μία τρισδιάστατη οπτική. Επίσης έχουν ανασχεδιασθεί οι προβολείς και κάτω από αυτούς προβλέπονται τριγωνικές επιφάνειες σε σκούρους χρωματισμούς.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου εστιάζονται οι σχεδιαστικές αλλαγές στα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι πλέον τεχνολογίας LED, ενώ στο εσωτερικό προβλέπονται νέοι χρωματικοί συνδυασμοί και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Στα σημαντικά νέα συγκαταλέγεται η βελτιωμένη διασύνδεση με Smartphone και η συμβατότητα με τις πλατφόρμες Apple CarPlay και Android Auto σε συνδυασμό με οθόνη αφής 7 ιντσών και δυνατότητα φωνητικών εντολών. Οι εσωτερικές διαστάσεις δεν έχουν αλλάξει, οπότε βολεύονται έως τέσσερις επιβάτες με λογικούς συμβιβασμούς και ο όγκος του χώρου αποσκευών παραμένει στα 168 λίτρα. Εξωτερικά κλέβουν την παράσταση δύο νέες βαφές, μία σε μεταλλικό βιολετί και μία σε έντονο μπλε, αλλά και οι ζάντες 15 ιντσών των τροχών με το μοντέρνο design. Ανακατατάξεις έχουμε και στη γκάμα των εκδόσεων, αν και οι δύο βασικές εξακολουθούν και είναι η x και η x-play. Στο αμέσως επόμενο επίπεδο συναντούμε...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!