Mε σουηδικό DNA το Volvo XC40

Γιώργος Βαρίνος
Mε σουηδικό DNA το Volvo XC40
Mε το XC40 απέκτησε η Volvo έναν δυνατό εκπρόσωπο στην κατηγορία των κόμπακτ SUV, ο οποίος ξεχωρίζει με το σκανδιναβικό του στυλ και τον premium χαρακτήρα του.

Η αγορά αυτοκινήτου έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, με τα SUV να κερδίζουν συνεχώς έδαφος σε βάρος ορισμένων παραδοσιακών κατηγοριών (σεντάν, στέισον βάγκον, πολυμορφικά, κλπ.), αλλά και τις διαστάσεις να ξεφεύγουν πλέον από τα όρια του παρελθόντος. Για παράδειγμα στην κόμπακτ κατηγορία, όπου λανσάρισε πρόσφατα η Volvo το XC40, κυριαρχούσαν μοντέλα μήκους γύρω στα 4 μέτρα, τώρα κυμαίνονται περίπου στα 4,40 μ. Αυτό ισχύει και για το νεότερο SUV της σουηδικής μάρκας, που θα εξελιχθεί –φυσιολογικά- σε best seller της Volvo και καλείται να αντιμετωπίσει premium ανταγωνιστές, όπως η BMW X1, το Audi Q3 και η Mercedes GLA.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις


Eξωτερικά, οι συγγένειες του «νεοσσού» της Volvo με τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας είναι απολύτως ορατές, με σήμα κατατεθέν για το XC40 τα γραφιστικά των προβολέων στο σχήμα του σφυριού του θεού Θωρ, όπως και στα «ομογάλακτα» αδέλφια του. Συνολικά, το μήκους 4,42 μ. Volvo XC40 είναι ελκυστικό και δυναμικό, αν και λιγότερο κομψό από το XC60, ενώ δείχνει πιο μυώδες από το XC90, το οποίο αποτελεί και τη ναυαρχίδα των SUV της εταιρείας. Στην εντυπωσιακή του εικόνα συμβάλλουν το επιβλητικό πλάτος των 2,02 μ. (με τους εξωτερικούς καθρέπτες), αλλά και οι 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος με φαρδιά ελαστικά 235 χιλιοστών.


H ίδια φιλοσοφία παραπομπής στην οικογένεια της Volvo συνεχίζεται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το κόκπιτ του XC40 ξεχωρίζει με τις «καθαρές» -σκανδιναβικού τύπου- γραμμές του, ενώ σε αυτό περιλαμβάνεται –όπως και στα υπόλοιπα SUV της μάρκας- μία κεντρική οθόνη μεγάλων διαστάσεων σε σχήμα tablet για τη ρύθμιση του συστήματος πολυμέσων. Στην αρχή χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι να κατανοήσεις τη λειτουργία της, αλλά από εκεί και μετά...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή του XC40 εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!