Διαστημόπλοιο το νέο Ford Focus! (pics & vid)

ΞΕΚΑΘΑΡΑ PREMIUM ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Διαστημόπλοιο το νέο Ford Focus! (pics & vid)

Διαστημόπλοιο το νέο Ford Focus! (pics & vid)

Οδηγούμε στην Ριβιέρα το εντελώς νέο Ford Focus και εντυπωσιαζόμαστε από την αντίστοιχη με BMW/Mercedes ποιότητα του εσωτερικού του και την πέρα από κάθε κριτική οδηγική του συμπεριφορά.

Έχουν περάσει ακριβώς 110 χρόνια από τότε που η Ford συντάραξε για πρώτη φορά τον κόσμο της αυτοκίνησης με το -τότε- επαναστατικό Ford T. To ξαναέκανε σε μεγάλο βαθμό 90 χρόνια μετά, το 1998, όταν παρουσίασε την πρώτη γενιά του Ford Focus και το ξανακάνει φέτος, με το πραγματικά επαναστατικό νέο Ford Focus 4ης γενιάς.

Το πόσο καλό ήταν εκείνο το πρώτο Ford Focus είναι φανερό και το αντιλαμβάνεται κανείς πολύ εύκολα από το πόσα ακόμα κυκλοφορούν μετά από 20 χρόνια και είναι σχεδόν σαν καινούργια. Εκείνο το Ford Focus είχε ένα εκπληκτικό σε πληροφόρηση τιμόνι και τρομερή πρόσφυση σχεδόν σε κάθε είδος ασφάλτου. Όλα τα επόμενα Focus συνέχισαν την παράδοση της τρομερής πρόσφυσης αλλά δεν είχαν εκείνο το απίθανο «τιμόνι» σε αίσθηση.

Έχουμε καλά νέα. Η αίσθηση του τιμονιού στην 4η γενιά έρχεται ακόμα καλύτερη και τοποθετείται εύκολα στην κορυφή όχι μόνον αυτής της κατηγορίας, αλλά ανάμεσα στα 5 καλύτερα «τιμόνια» ανεξαρτήτως μοντέλου ή τιμής. Και φυσικά έχουμε και την μηχανική πρόσφυση του νέου Focus που ξεπερνά κάθε φαντασία. Με την αύξηση του μεταξονίου κατά 50 χιλιοστά, χρειάζεται πλέον να υπερβάλεις σε σχεδόν απαγορευτικές ταχύτητες για να ξεκολλήσει το πίσω μέρος και να μπει το Ford Stability Control και να ηρεμήσει τα πράγματα.

Μα... τόσο πια καλό είναι το νέο Focus. Ναι._