Κυλιόμαστε στα χώματα με Kartcross στο Σπαθοβούνι (vid)

Κυλιόμαστε στα χώματα με Kartcross στο Σπαθοβούνι (vid)
Οδηγούμε στο Σπαθοβούνι το αγωνιστικό SR των 600 κ.εκ. που τρέχει στο EKO RACING Dirt Games, την νέα μορφή χωμάτινων αγώνων, που κερδίζει συνεχώς φίλους και έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πλούσιο θέαμα.

Καλεσμένοι των Γιάννη Ρέγγου και Γιάννη Πλάντζα της ομάδας SR Kartcross βρεθήκαμε στο Διαδρόμιο στο Σπαθοβούνι για μια πρώτη γεύση από το ενδιαφέρον SR Kartcross των 600 κ.εκ. που κατασκευάζει η ART των αδερφών Παύλου και Λάμπρου Αθανασούλα στο Λουτράκι. To Kartcross είναι ένα χωμάτινο όχημα -παλιά τα λέγαμε buggy- που κατασκευάζεται στην Ελλάδα και διαθέτει τρομερή προσωπικότητα και προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.
Οι φίλοι Γιάννης Πλάντζας και Γιάννης Ρέγγος μας κάλεσαν για να δοκιμάσουμε το δικό τους SR Kartcross με το οποίο θα συμμετάσχουν στο κύπελλο EKO RACING Dirt Games το οποίο συγκεντρώνει πολλές συμμετοχές και πλήθος κόσμου για το θέαμα που προσφέρει.
Το SR (ακρωνύμιο του Speed Runner) είναι ένα όχημα κατηγορίας KartCross, είναι πιο μικρό σε διαστάσεις από όσο φανταζόμασταν και χρησιμοποιεί σωληνωτό μεταλλικό πλαίσιο, εγκεκριμένο από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας και συνδυάζεται με έναν 4κύλινδρο κινητήρα μοτοσυκλέτας 600 κ.εκ. με 125 περίπου ίππους ενώ η κίνηση μεταφέρεται μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων στους πίσω τροχούς μέσω ενός... διαφορικού με μπλοκέ 100%. Αυτή ήταν η επίσημη έκφραση πως το όχημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ. Μια αλυσίδα από τον κινητήρα κινεί τους πίσω τροχούς (και τους δύο ταυτόχρονα) όπως συμβαίνει στα 4τροχα ATV. Αυτό κάνει την κατασκευή οικονομική στην κατασκευή της, απλή στην συντήρηση (αν καταστραφεί η αλυσίδα απλώς την αλλάζεις) και προσφέρει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην οδήγηση του λιλιπούτιου χωμάτινου κάρτ, καθώς το εργαλείο δεν ισιώνει πουθενά και στρίβει συνεχώς με το πλάι!!!
Ο αρχικός σχεδιασμός του έγινε στην Ολλανδία και στη συνέχεια αγοράστηκε από την Athanasoulas Rally Team (ART) η οποία το εξέλιξε, προσαρμόζοντάς το στις ελληνικές συνθήκες. Από το 2016 παράγεται αποκλειστικά από την ART, στο Λουτράκι.
Η οδήγησή του είναι μιά απόλαυση. Γρήγορο με τρομερές αναρτήσεις που κάνουν το κακοτράχαλο τερέν χαλί, σου προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια και ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό σου καθώς είσαι συνεχώς υπό καθεστώς ντρίφτ! Αμέσως μπορεί κάποιος σχετικός να κινηθεί σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, αλλά για να έρθουν οι χρόνοι που δεν θα σε διασύρουν στους αγώνες χρειάζεται πολύ προπόνηση και ιδιαίτερη προσέγγιση αλλά και ρίσκο καθώς το τερέν πέρασμα με το πέρασμα αλλάζει και οι γραμμές με τις οποίες φτάνεις σε κάθε στροφή είναι διαφορετικές από αυτές του προηγούμενου γύρου!

Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία που την ευχαριστηθήκαμε και εκπλαγήκαμε ευχάριστα από την ποιότητα της Ελληνικής κατασκευής του SR Kartcross.

Το Dirt Games, έπειτα από μόλις ένα χρόνο παρουσίας στο χώρο του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο θεσμός ενώνει τις δυνάμεις του με τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών την ΕΚΟ, η οποία μπαίνει δυναμικά σ' αυτήν την αναπτυσσόμενη κατηγορία, ως Χορηγός Ονομασίας. Την ίδια ώρα, το ΕΚΟ RACING Dirt Games 2018 θα… τρέχει με τα φτερά του Red Bull, ενώ δίπλα του παραμένουν η Subaru Πλειάδες Motors η USAG, η GARMIN, ως χορηγός τεχνολογίας, η RACECRAFT, ως χορηγός εξοπλισμού, ενώ η COSMOTE TV και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ έχουν αναλάβει την επικοινωνία.
Θα πάμε να δούμε τα παιδιά στον πρώτο αγώνα στις 19-20 Μαίου στον Ιππόδρομο Αθηνών, στο Μαρκόπουλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!