Με ευρωπαϊκό διαβατήριο το νέο Ford EcoSport

Γιώργος Βαρίνος
Με ευρωπαϊκό διαβατήριο το νέο Ford EcoSport
Το Ford EcoSport στην ανανεωμένη εκδοχή του διόρθωσε όλες τις αδυναμίες του προηγούμενου και έγινε μια κορυφαία πρόταση στην κατηγορία των αστικών SUV, ειδικά με τον βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost των 140 ίππων κάτω από το καπό του.

Tο ολοκαίνουργιο Fiesta οδήγησε τη Ford στην απόφαση να ανανεώσει και το SUV που βασίζεται στο δημοφιλές supermini της, δηλαδή το EcoSport. Με συμπαγείς διαστάσεις αλλά δυναμικό παρουσιαστικό και τυπικές SUV αναλογίες, το EcoSport είναι ένα αυτοκίνητο που δεν περνά απαρατήρητο και συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά του, έχει εκσυγχρονιστεί σε όλους τους τομείς.

Αρχικά, η σχεδίαση του αμαξώματος έγινε πολύ πιο αρμονική και δυναμική. Η χαρακτηριστική τραπεζοειδής εμπρός μάσκα του παραμένει, όμως προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα και διακοσμητικά έχουν διαφοροποιηθεί εντελώς δίνοντάς του μια νέα εμφάνιση. Ειδικά στις εκδόσεις ST-Line, το δυναμικό παρουσιαστικό αποκτά έντονα σπορ προφίλ, χάρη στις μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου και μερικές μικρές λεπτομέρειες, όπως τα σκουρόχρωμα φανάρια ή τις διακριτικές πινελιές στους προφυλακτήρες και τη μάσκα.

Το εσωτερικό έχει αλλάξει κι εκείνο ριζικά σε σχέση με το προηγούμενο EcoSport και αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο νέο. Η παρωχημένη σχεδίαση, μαζί με τη μέτρια ποιότητα υλικών έδωσαν τη θέση τους σε μια όμορφη και εξαιρετικά φινιρισμένη καμπίνα, στα πρότυπα του νέου Fiesta. Μαλακά και σκληρά πλαστικά συνθέτουν το μεγαλύτερο μέρος της κονσόλας και του ταμπλό, όμως όλα έχουν επιλεγεί από το πάνω ράφι της Ford! Ο οδηγός κάθεται ψηλά και έχει καλή ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Βρίσκει γύρω του πολλές θήκες για να βάλει τα πράγματά του, απολαμβάνει σωστή, απροβλημάτιστη εργονομία και ένα σύστημα πολυμέσων πολλών δυνατοτήτων (Ford SYNC 3) που ελέγχεται από μια εύχρηστη οθόνη αφής 8 ιντσών. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν ικανοποιητικούς χώρους στη διάθεσή τους για να...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!