To πετρέλαιο ταιριάζει γάντι στο αυτόματο Ford Kuga

Γιώργος Βαρίνος
To πετρέλαιο ταιριάζει γάντι στο αυτόματο Ford Kuga
Ανίκητο δίδυμο αποδεικνύεται στο δημοφιλές SUV Ford Kuga ο ντίζελ κινητήρας των 1.5 λίτρων και των 120 ίππων μαζί με το υπέροχο αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων PowerShift.

Το Ford Kuga ανήκει στα πιο ενδιαφέροντα συμπαγή SUV και το αποδεικνύει με το λανσάρισμα πρόσθετων επιλογών, μεταξύ άλλων και στα μηχανικά του μέρη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στην έκδοση με τον βασικό πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων, που αποδίδει με τη βοήθεια τούρμπο 120 ίππους και 300 Nm ροπή στρέψης, ενώ συνδυάζεται με το αυτόματο εξατάχυτο σασμάν PowerShift.

Ένας μεγάλος διαγωνισμός* με σημαντικά έπαθλα σε περιμένει στο καζίνο, από σήμερα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις


Πρόκειται για μία εξαιρετική πρόταση και μια από τις πιο ταιριαστές επιλογές στην γκάμα του Kuga, σε ό,τι έχει να κάνει με την άνεση και την ευκολία, που προσφέρει. Οι επιδόσεις της συγκεκριμένης έκδοσης κυμαίνονται στο μέσο όρο της κατηγορίας, καθώς για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται 12,4 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Ford και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 171 χλμ./ώρα. Στην πράξη, η αίσθηση που αποκομίζεις είναι καλύτερη από την αναμενόμενη με βάση τους ψυχρούς αριθμούς και αυτό οφείλεται στην καλή κλιμάκωση των σχέσεων στο σασμάν, στις γρήγορες αντιδράσεις του και στην πλούσια ροπή που προσφέρει ο τετρακύλινδρος κινητήρας σε ένα ευρύ φάσμα απόδοσης.
Άλλα θετικά χαρακτηριστικά του είναι η λειτουργία του πετρελαιοκινητήρα, που δεν αφήνει περιθώριο για κριτική στο κεφάλαιο των κραδασμών και του θορύβου, ενώ η κατανάλωση ανήκει επίσης στα δυνατά του σημεία. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας καταφέραμε να δούμε στον υπολογιστή κατανάλωσης του οχήματος...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!