Πολυτέλεια σε Small Size με το Ford Fiesta Vignale (pics & vid)

Gazzetta team
Πολυτέλεια σε Small Size με το Ford Fiesta Vignale (pics & vid)
H έκδοση πολυτελείας Vignale αναβαθμίζει οπτικά και τεχνολογικά το νέο Ford Fiesta, που παραμένει ωστόσο ένα απολαυστικό μοντέλο, όσον αφορά στην οδηγική του συμπεριφορά και αίσθηση.

Για πρώτη φορά αποκτά το νέο Ford Fiesta χάρη στη Vignale μία έκδοση πολυτελείας με καινοτόμες τεχνολογίες και φινίρισμα κορυφαίων προδιαγραφών. Ταυτόχρονα, επιμένει οδηγοκεντρικά και ενθουσιάζει με την καταπληκτική αίσθηση οδήγησης, η οποία χαρακτηρίζει πλέον όλη τη γκάμα μοντέλων της εταιρείας με το οβάλ λογότυπο.

Αναμφίβολα, τη διαφορά στο Vignale κάνει ο μοναδικός εξοπλισμός του. Συγκεκριμένα εφοδιάζεται με ημιδερμάτινο σαλόνι με χαρακτηριστικά εξάγωνα, με ένα καταπληκτικό ηχοσύστημα της Β and Ο, με ζάντες αλουμινίου ειδικού σχεδιασμού 17 ιντσών, πλούσια διακοσμητικά χρωμίου εσωτερικά και εξωτερικά και εντυπωσιακές γρίλιες στη μάσκα.

Επίσης το «μπιζουδάκι» της Ford επιτρέπει την είσοδο στο εσωτερικό του και την ενεργοποίηση του κινητήρα του χωρίς κλειδί, διαθέτει αυτόματο κλιματισμό, φώτα ημέρας LED, αυτόματους προβολείς, αισθητήρες βροχής και καταπληκτική συνδεσιμότητα σε συνδυασμό με την στυλάτη οθόνη αφής.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας θα μπορούσε να προέρχεται εύκολα από μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας με προειδοποίηση εκτροπής από τα όριά της, Ηill Launch Assist για να μην αγχώνεται ο οδηγός κατά τις εκκινήσεις σε ανηφόρες, κλπ.

Ωστόσο η Ford δεν περιορίστηκε μόνον στα αξεσουάρ, αλλά προίκισε το Fiesta Vignale με μία μοναδική αίσθηση οδήγησης για την κατηγορία supermini. Αυτό το διαπιστώσαμε κατά τη σύντομη οδηγική επαφή μας μαζί του στην Αττική, όπου είχαμε στη διάθεσή μας το μοντέλο με τον βενζινοκινητήρα EcoBoost 1.0 των 140 ίππων. Πρόκειται για ένα τρικύλινδρο διαμαντάκι, που επιταχύνει…απνευστί, τραβάει από χαμηλά και συνεργάζεται θαυμάσια με το εξατάχυτο και σαφές μηχανικό κιβώτιο. Το τιμόνι του νέου Fiesta κατατάσσεται στην κατηγορία «ερωτεύσιμο» και τα περιθώρια πρόσφυσης στις στροφές είναι απλά κορυφαία.

Οι άνθρωποι της Ford κατάφεραν σχεδόν να τετραγωνίσουν τον κύκλο, αφού το Fiesta Vignale διαθέτει εκτός από σπορτίφ και τουριστικό χαρακτήρα λόγω της υψηλής ποιότητας κύλισης, τα χαμηλά επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό του και το αποτελεσματικότατo φιλτράρισμα των κραδασμών.

Οι τιμές των αποκλειστικά 5θυρων Fiesta Vignale βρίσκονται σαφώς πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας supermini, όμως μπορούν να χαρακτηριστούν έως και «ειδική προσφορά» με βάση τον εξοπλισμό, αλλά και τα οκτώ χρόνια εργοστασιακής εγγύησης που παρέχει η ελληνική αντιπροσωπεία. Συγκεκριμένα ξεκινούν από 17.390 ευρώ για το Fiesta Vignale των 100 ίππων, από 19.223 ευρώ για την έκδοση των 125 ίππων και από 19.935 ευρώ για την αντίστοιχη των 140. Υπάρχει βεβαίως και ντιζελοκίνητη εκδοχή 1,5 λίτρων με 120 άλογα και τιμές εκκίνησης από 19.608 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ford, www.ford.gr.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!