Ακλόνητο στο θρόνο το Nissan Qashqai

Γιώργος Βαρίνος
Ακλόνητο στο θρόνο το Nissan Qashqai
Ο βασιλιάς των crossover ανανεώθηκε οπτικά με χειρουργική επιδεξιότητα, απέκτησε ποιοτικότερα χαρακτηριστικά και έγινε πιο οδηγοκεντρικό, ενώ οι τιμές του παρέμειναν προσγειωμένες.

Με έναν εξαιρετικό τρόπο γιόρτασε η Nissan τα δέκα χρόνια ζωής του Qashqai. Οι Ιάπωνες έσβησαν τα κεράκια της τούρτας του μοντέλου, που ίδρυσε την κατηγορία των compact crossover, με μία προσεκτική αναβάθμιση εφ’ όλης της ύλης, αλλά και με τη διατήρηση των βασικών χαρακτηριστικών του. Με το facelift του Qashqai δεύτερης γενιάς παραμένει ο βασιλιάς των crossover – στην Ευρώπη και στην Ελλάδα – απολύτως ανταγωνιστικός και δείχνει ικανός να διατηρήσει το στέμμα του απέναντι σε ολοένα περισσότερους και δυνατότερους αντιπάλους.
Οι εξωτερικές αλλαγές δεν είναι κραυγαλέες, αλλά διακρίνονται με την πρώτη ματιά. Η μάσκα έχει διαφοροποιηθεί περισσότερο, υιοθετώντας τη σχεδιαστική γλώσσα των νεότερων μοντέλων της φίρμας, με κυρίαρχο το σχήμα V και την τρισδιάστατη εικόνα. Με τον ανασχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων και των προφυλακτήρων το crossover της Nissan προβάλλει μια περισσότερο δυναμική και επιβλητική εικόνα από το απερχόμενο. Στο πίσω μέρος έχουν γίνει διακριτικότερες αλλαγές, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στα νέα φανάρια και στον προφυλακτήρα. Παράλληλα υπάρχουν περισσότερες επιλογές στα διαθέσιμα χρώματα του αμαξώματος και νέου σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου, που δημιουργούν συνδυαστικά μια πιο premium εικόνα για το δημοφιλές Nissan.


Η ίδια φιλοσοφία αναβάθμισης ακολουθείται και στο εσωτερικό. Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά στο νέο, παχύτερο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος και τις πολλαπλές λειτουργίες, το οποίο συνηθίζεις γρήγορα. Ποιότητα υλικών και συναρμογή έχουν ανέβει άλλο ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από το προηγούμενο Qashqai, χωρίς να αφήνουν περιθώρια κριτικής και η λειτουργικότητα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, χωρίς...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!