Ψίθυροι καρδιάς από την Alfa Romeo Stelvio

Γιώργος Βαρίνος
Ψίθυροι καρδιάς από την Alfa Romeo Stelvio
Μετά την Giulia και την 4C, η Alfa Romeo επιστρέφει οριστικά στις καρδιές μας με το πρώτο της SUV και έναν ασυνήθιστα υψηλό δείκτη απόλαυσης για τα δεδομένα της κατηγορίας. Αν ήταν και φτηνότερη….

Επί χρόνια πάλευε η Alfa Romeo στον θάλαμο της εντατικής και ο κίνδυνος να χάσει η αυτοκίνηση ένα από τα πιο βαριά της ονόματα, ήταν κάτι παραπάνω από ορατός. Οι Ιταλοί ωστόσο επιβίωσαν και βρήκαν τον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα με μοντέλα, όπως η εξωτική 4C και η σπορ μπερλίνα Giulia. Η τριλογία ολοκληρώθηκε με τη Stelvio, που έλαβε το όνομά της από το ομώνυμο πέρασμα των Αλπεων Passo dello Stelvio, μία από τις συναρπαστικότερες και απαιτητικότερες ορεινές διαδρομές επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ακόμη και ένας σκληροπυρηνικός Alfisti, που έχει γαλουχηθεί με τα στυλάτα, σπορ μοντέλα της μάρκας και απέρριπτε μέχρι σήμερα τα SUV, θα παραδεχθεί, ότι η Stelvio είναι πανέμορφη και φέρει ξεκάθαρα τα σχεδιαστικά γονίδια της Alfa Romeo. Αυτό τη βοηθά –εκτός των άλλων- να διαφοροποιηθεί αισθητικά από τους ανταγωνιστές της, όπως το Αudi Q5, τη Mercedes GLC ή τη BMW X5.

Όμως και το εσωτερικό της Stelvio σε κατακτά με την πρώτη ματιά. Το τιμόνι, το κόκπιτ και οι διακόπτες είναι γνώριμοι από τη Giulia, τα πάντα βρίσκονται στη σωστή θέση και οι σπορ πινελιές, όπως το μπουτόν εκκίνησης στο τιμόνι και τα μεγάλα μεταλλικά paddles υπενθυμίζουν τον διαχρονικά σπορτίφ χαρακτήρα της ιταλικής μάρκας. Οι χώροι του μήκους 4,69 μ. SUV είναι επαρκέστατοι ακόμη και στο πίσω μέρος, όπου βολεύονται χωρίς πρόβλημα υψηλόσωμοι επιβάτες. Τα ίδια ισχύουν και για τον χώρο αποσκευών με ελάχιστο όγκο τα 525 λίτρα, που φτάνουν έως...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!