Μία Mercedes για οδηγούς με πάθος

Γιώργος Βαρίνος
Μία Mercedes για οδηγούς με πάθος
Η C 180 Cabriolet εντυπωσιάζει αισθητικά, ενώ απευθύνεται σε ένα εύπορο αγοραστικό κοινό, που έχει πάθος με την οδήγηση και δεν ενεργεί οπωσδήποτε σύμφωνα με την ψυχρή λογική.

Mε τη C-class Cabriolet συμπλήρωσε η Mercedes τη γκάμα των ανοιχτών μοντέλων της προς τις χαμηλότερες κατηγορίες, αφού οι μεγαλύτερες σειρές E – class και S – class διαθέτουν ήδη ανάλογες εκδόσεις. Ταυτόχρονα απέκτησε ένα όπλο απέναντι στα τετραθέσια Cabrio της BMW σειρά 4 και του Audi A5, κάτι που δεν διέθετε μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

Η καθυστέρηση βγήκε πάντως σε καλό στη Mercedes, αφού η C – class Cabriolet σε κατακτά με το καλημέρα. Οι ντιζάινερ του αυτοκινήτου δημιούργησαν ένα συναρπαστικά όμορφο μοντέλο είτε με ανοιχτή είτε με κλειστή κουκούλα και ταυτόχρονα μας έδωσαν ένα πρώτο δείγμα της μελλοντικής σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας με σήμα το αστέρι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν περιορίστηκαν στις – αυτονόητες και αναμενόμενες - παραδοσιακές αξίες της Mercedes, δηλαδή την άνεση και τη διακριτική κομψότητα, αλλά έδωσαν έμφαση στις δυναμικές και σπορ γραμμές. Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει απρόσμενα φρέσκο και νεανικό για τα παλαιότερα δεδομένα της Mercedes και ο αρχισχεδιαστής της μάρκας, Γκόρντεν Βάγκενερ, το περιγράφει εύστοχα ως ΄΄Hot and Cool΄΄.

Οι οδηγικές εντυπώσεις ανταποκρίνονται άριστα στη σχεδιαστική φόρμα της νέας C – class Cabriolet. Σε αυτό συμβάλλουν οι πολλαπλές δυνατότητες επιλογής μεταξύ διαφόρων προγραμμάτων χαρτογράφησης του κινητήρα μέσω του συστήματος Dynamic Select. Όποιος επιθυμεί να απολαύσει χαλαρά το αυτοκίνητο, επιλέγει το πρόγραμμα Comfort, όποιος αποφασίσει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του πανέμορφου μοντέλου σε έναν επαρχιακό δρόμο με στροφές καταλήγει στο πρόγραμμα Sport, όπου οι αναρτήσεις γίνονται αισθητά πιο σφιχτές, η κλιμάκωση των σχέσεων πιο κοντή και το γκάζι αποκρίνεται...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!