Θα «πουλάνε» και τα ατυχήματα στη Formula 1;

Ο Εκλεστοουν θέλει να μετατρέψει σε αρένα με άρτον και θέαμα τα Γκραν Πρι

Θα «πουλάνε» και τα ατυχήματα στη Formula 1;

Ο Μπέρνι Εκλεστοουν θέλει να μετατρέψει σε εμπορικό σόου τα ατυχήματα στα Γκραν Πρι της Formula 1, προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού!

Θα «πουλάνε» και τα ατυχήματα στη Formula 1;

Δεν έχει τον Θεό του ο Μπέρνι Εκλεστοουν. Ο γηραιός Βρετανός είναι γνωστός για τις εκκεντρικές προτάσεις του, αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι ξεπέρασε τον ίδιο τον εαυτό του. Ο Εκλεστοουν «αναπολεί» το στοιχείο του κινδύνου, που λείπει πλέον από τους αγώνες της Formula 1, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε Μέσα Ενημέρωσης της πατρίδας του: «Παλαιότερα έρχονταν οι άνθρωποι σε έναν αγώνα και σκέφτονταν, ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί κάποιος. Όμως δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ πια κάτι τέτοιο. Σήμερα γνωρίζουμε, ότι δεν θα σκοτωθεί πλέον κανένας. Και αυτό είναι καλό».

Μπορεί να έχει εκμηδενιστεί σχεδόν ο κίνδυνος ενός θανατηφόρου δυστυχήματος, ωστόσο στη Formula 1 εξακολουθούν να συμβαίνουν σοβαρά ατυχήματα, τα οποία επιθυμεί να «αξιοποιήσει» ο Μπέρνι. Για να δείξει τι εννοεί, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη σφοδρή σύγκρουση του πιλότου της McLaren, Φερνάντο Αλόνσο, στο εφετινό Γκραν Πρι Αυστραλίας στη Μελβούρνη. «Δεν περίμενες, ότι θα έβγαινε σώος από αυτό. Θα έπρεπε να έχουμε καλύψει αμέσως το σημείο του ατυχήματος με μεγάλα πανιά και να έχουμε αφήσει να περάσει επιτόπου ένα ασθενοφόρο, για να μεταφέρει τον Αλόνσο στο νοσοκομείο. Αργότερα, θα μπορούσαμε να ανακοινώναμε, ότι…δόξα τον Θεό, πήρε πάλι εξιτήριο από το νοσοκομείο».

Ο Εκλεστοουν περιέγραψε αυτό το σενάριο σαν «λίγη σόουμπιζ» και πρόσθεσε, ότι «αρέσουν αυτά στον κόσμο».

Νομίζουμε πάντως, ότι ο 86χρονος πλέον Εκλεστοουν το τερμάτισε αυτή τη φορά. Η ιδέα της εμπορευματοποίησης ενός σοβαρού ατυχήματος εμπεριέχει μέσα της διαστροφή και περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή.

Best of internet