Αθόρυβη ανανέωση για τη Skoda Octavia!

Πέτρος Πιτσίνης
Αθόρυβη ανανέωση για τη Skoda Octavia!
Το best seller της τσεχικής μάρκας ανανεώθηκε και απέκτησε νέα μάσκα, μαζί με νέες τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την εικόνα του.

Στον... ύπνο μας έπιασε η Skoda, αφού παρουσίασε την ανανεωμένη Octavia, με νέο εμπρός τμήμα και περισσότερη τεχνολογία. Βεβαίως γνωρίζαμε την πρόθεση της τσεχικής μάρκας και το αποτέλεσμα σίγουρα πετυχαίνει τον αρχικό σκοπό του facelift, όπου ήθελαν να τονώσουν λίγο την εικόνα του μοντέλου. Εμπρός, το ένα μονοκόμματο φανάρι «έσπασε» και πλέον έχουμε δύο ανεξάρτητα, θυμίζοντας λίγο από Kodiaq, σε διαφορετική εκδοχή όμως.

Μάλιστα, ο πελάτης μπορεί κατόπιν παραγγελίας να εφοδιάζει το αυτοκίνητό του με φώτα Full LED, μια επιλογή που δεν ήταν διαθέσιμη μέχρι και σήμερα. Κλείνοντας με το κομμάτι της εμφάνισης, ανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, με μια μικρή αλλαγή να έχει υποστεί και η μάσκα εμπρός. Σε ο,τι αφορά την τεχνολογία, οι κορυφαίες εκδόσεις θα συνοδεύονται με μια μεγάλη οθόνη 9,2 ιντσών και διάφορα συστήματα.

Μερικά από αυτά είναι το σημείο πρόσβασης Wi-Fi μέσω μιας κάρτας SIM που τοποθετείται στο αυτοκίνητο και διάφορα άλλα που αφορούν την ασφάλεια, όπως το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με πεζό, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος για την αποφυγή τρακαρίσματος με το εμπρός αυτοκίνητο, σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, έλεγχος της «νεκρής» γωνίας, ραντάρ στο πίσω μέρος που ελέγχει για αυτοκίνητα όταν η Octavia ξεπαρκάρει από ένα σημείο με περιορισμένη ορατότητα και κάμερα οπισθοπορείας. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει η... παραμικρή αλλαγή στους κινητήρες ή στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη της Skoda Octavia!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!