Πώς κρατά η NASA τον Χάμιλτον σε φόρμα;

Πέτρος Πιτσίνης
Πώς κρατά η NASA τον Χάμιλτον σε φόρμα;
Ο οδηγός της Mercedes εκμεταλλεύεται κάθε κενό μεταξύ των αγώνων, για να πετάξει στην άλλη άκρη του κόσμου. Πώς καταφέρνει όμως και παραμένει σε φόρμα και δεν παθαίνει jet lag;

Ένα πρόγραμμα ύπνου, εξελιγμένο από μία ομάδα ιατρών και βασισμένο στις εμπειρίες της ΝΑSA, είναι το μυστικό της ανεξάντλητης φρεσκάδας και ζωηρότητας του Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes αξιοποιεί κάθε κενό στο αγωνιστικό ημερολόγιο του πρωταθλήματος της Formula 1, για να πεταχτεί στην άλλη γωνιά του πλανήτη και να παρακολουθήσει μία συναυλία, να παρευρεθεί σε μία επίδειξη μόδας ή να γιορτάσει τα καρναβάλια στην Καραϊβική.

Ωστόσο δεν νιώθει ποτέ κουρασμένος ούτε και υποφέρει από jet lag, αν και έχει τα υπερατλαντικά ταξίδια για…πρωινό. Για να διατηρείται ο Χάμιλτον συνέχεια σε φόρμα, εφαρμόζει μία ειδική μέθοδο που έχει αναπτύξει η NASA, προκειμένου να επηρεάζει τον βιορυθμό των αστροναυτών στο διάστημα. Οι βοηθοί του οδηγού της Mercedes ενημερώνονται κάθε εβδομάδα για τις πτήσεις του και δημιουργούν ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της κούρασης και του jet lag. Σε αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο κάποιες ουσίες, όπως τα χάπια μελατονίνης, μίας ορμόνης που αποτρέπει τον αποσυγχρονισμό των βιορυθμών μας. Επίσης σημαντικά είναι και τα γυαλιά ηλίου, που περιορίζουν την έκθεση των ματιών στο φως.

Ο ίδιος ο Βρετανός έχει δηλώσει, ότι δεν είχε ποτέ πρόβλημα με το jet lag και ότι συνηθίζει να παίρνει έναν υπνάκο μέσα στο αεροπλάνο. Ο Χάμιλτον βρίσκεται μετά τη νίκη του στο Ωστιν του Τέξας 26 βαθμούς πίσω από τον Ρόσμπεργκ και ελπίζει σε ένα στραβοπάτημα του Γερμανού στο Μεξικό, ώστε να τον πλησιάσει ακόμη περισσότερο. Ο Γερμανός παραμένει προς το παρόν φαβορί για τον τίτλο, όμως βγάζει το καπέλο στον Χάμιλτον, όσον αφορά στην αντιμετώπιση του jet lag, όπου χαρακτηρίζει τον Βρετανό «πραγματικό πρωταθλητή».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!