Πώς γίνεται ένα πιτ στοπ…αστραπή; (video)

Πώς γίνεται ένα πιτ στοπ…αστραπή; (video)

Πώς γίνεται ένα πιτ στοπ…αστραπή; (video)

Σχεδόν δύο δεκάδες άνθρωποι πρέπει να συνθέσουν μία τέλεια χορογραφία και να συνεργαστούν άψογα, για να πετύχουν ένα πιτ στοπ των δύο δευτερολέπτων.

Η Red Bull ήταν η πρώτη ομάδα της Formula 1, που κατάφερε να ολοκληρώσει ένα πιτ στοπ σε χρόνο κάτω των δύο δευτερολέπτων. Οι Αυστριακοί δημιούργησαν σχολή και μετά το ρεκόρ τους, που πέτυχαν το 2013, τους μιμήθηκαν και άλλες ομάδες με ανάλογους χρόνους. Ωστόσο δεν πρόκειται για μία απλή υπόθεση, αλλά για το προϊόν σκληρής, ομαδικής δουλειάς με εκατοντάδες ώρες προπόνησης και προετοιμασίας.

Λογικό βέβαια, καθώς η επιτυχία ή η αποτυχία ενός πιτ στοπ έχει κρίνει αγώνες, ακόμη και ολόκληρα πρωταθλήματα στη Formula 1. Aυτό ισχύει ακόμη περισσότερο σε πίστες, όπου οι προσπεράσεις θεωρούνται πολύ δύσκολες και τα πιτ στοπ αποτελούν ίσως τη μοναδική ευκαιρία για κάτι τέτοιο.

Στο βίντεο που ετοίμασε η Red Bull βλέπουμε κάθε λεπτομέρεια ενός τέλειου πιτ στοπ, που ολοκληρώνεται μέσα σε δύο δευτερόλεπτα. Σε αυτό συμμετέχουν δεκαοκτώ συνεργάτες της Red Bull, που πρέπει να λειτουργήσουν απόλυτα συντονισμένα και αλάνθαστα, αφού ακόμη και ένας να μη βρεθεί στην…ημέρα του, θα χαλάσει τους αυτοματισμούς της ομάδας και θα φορτωθεί ο πιλότος με πρόσθετο χρόνο και άγχος.

Τα πλάνα είναι όντως υπέροχα και θυμίζουν χορογραφία σε high tech φόντο!

GoPro: Pit Stop Practice with the Red Bull Racing Formula One Team

Best of internet