Πρώτες επίσημες εικόνες για το Opel Insignia

Πέτρος Πιτσίνης
Πρώτες επίσημες εικόνες για το Opel Insignia
Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες του νέου της μοντέλου, ώστε να μας προετοιμάσει για την παρουσίασή του.

Το μεσαίο οικογενειακό μοντέλο της Opel έφτασε σε φάση αλλαγής και η μάρκα μας έδειξε κάποιες φωτογραφίες του, για να ξέρουμε περίπου τι μας περιμένει. Μπορεί το καμουφλάζ να μη μας επιτρέπει να δούμε πολλά, όμως γνωρίζουμε πως το Isnignia θα είναι μεγαλύτερο κατά πέντε εκατοστά και το μεταξόνιο θα είναι πιο μακρύ για εννέα εκατοστά, συγκριτικά με το σημερινό.

Έτσι, το συνολικό μήκος θα φτάσει τα 4,90 μέτρα περίπου, όμως θα χαμηλώσει κατά 3 εκ. και θα στενέψει για 1 εκ. ώστε να μη... φαίνεται τόσο «στο μάτι». Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι θα μειωθεί το βάρος έως και 175 κιλά ανάλογα με την έκδοση, κάτι που ήταν μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του μεσαίου Opel. Η «δίαιτα» επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας νέα, ελαφριά υλικά σε αρκετά σημεία του αμαξώματος με έξυπνο τρόπο.

Η κορυφαία έκδοση που θα διατίθεται το νέο Insignia θα είναι η Grand Sport, η οποία θα κινείται από ένα δίλιτρο σύνολο των 250 ίππων και θα χρησιμοποιεί ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, για να στείλει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Ο βασικός κινητήρας σήμερα είναι ο 1.4 τούρμπο βενζίνης των 140 αλόγων και θα αντικατασταθεί από έναν νέο των 1.5 λίτρων, ενώ θα υπάρχουν πολλές επιλογές και στους ντίζελ κινητήρες. Το νέο Opel Insignia θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, τον επόμενο χρόνο.

H κεντρική εικόνα είναι ψηφιακά επεξεργασμένη από ανεξάρτητο σχεδιαστή κι όχι επίσημη. Ακριβώς από κάτω, οι φωτογραφίες του νέου Insignia που έδωσε στη δημοσιότητα η Opel.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!