Αφήνει το WEC για τη Formula E η Audi

Αφήνει το WEC για τη Formula E η Audi

Αφήνει το WEC για τη Formula E η Audi

Η Audi επιβεβαίωσε ότι θα τερματίσει το πρόγραμμά της στο WEC στο τέλος του 2016 για να στρέψει την προσοχή της στη Formula E.

Σαν... βόμβα έσκασε η είδηση ότι η Audi αποχωρεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Η γερμανική μάρκα αποφάσισε και επιβεβαίωσε ότι θα μείνει εκτός από τις 24 Ώρες του Λε Μαν, που έχει κερδίσει σε 13 περιπτώσεις για να είναι η δεύτερη πιο πετυχημένη ομάδα μετά την Porsche (18), και το WEC για χάρη της Formula E.

Εκεί, ήδη, είναι παρούσα από το 2014, καθώς έχει δανείσει το όνομά της στην ABT Schaeffler, ενώ για τη φετινή σεζόν της παρέχει οικονομική και τεχνική στήριξη. Όμως, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2017-2018) η Audi θα συμμετάσχει με δική της ιδιόκτητη ομάδα, την Audi Formula E Team. «Θα αγωνιστούμε με ηλεκτρικούς κινητήρες στο μέλλον.

Καθώς η παραγωγή των μοντέλων γίνεται ηλεκτρική, τα αγωνιστικά μας πρέπει να είναι το ίδιο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της Audi, Ρούπερτ Στάντλερ. «Η Audi έφτιαξε το WEC κατά τη διάρκεια αυτή της περιόδου, όπως καμία άλλη ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μας, τον Ρέινολντ Γιόεστ και την ομάδα του, τους οδηγούς, τους συνεργάτες και τους χορηγούς γι' αυτή την ιδιαίτερα πετυχημένη συνεργασία.

Ήταν ωραίες στιγμές!», είπε, από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Audi σε θέματα μηχανοκίνητων σπορ, Βόλφγκανγκ Ούλριχ. Όσον αφορά τις άλλες κατηγορίες, στις οποίες εμπλέκονται οι Γερμανοί, δε θα αλλάξει κάτι στο DTM, τη στιγμή που είναι αβέβαιο το μέλλον στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross.

Best of internet