Το νέο Countryman δεν είναι... mini! (pics)

Το νέο Countryman δεν είναι... mini! (pics)

Το νέο Countryman είναι πιο μακρύ και πιο πλατύ, ενώ βγαίνει και σε υβριδική έκδοση με συνολική απόδοση 224 ίππους.

Το νέο Countryman δεν είναι... mini! (pics)

Το... φως της δημοσιότητας είδε το νέο Mini Cooper Countryman. Το μοντέλο του 2017 δεν είναι... mini, καθώς έχει μεγαλώσει σε μήκος και πλάτος. Για την ακρίβεια, είναι 20 εκατοστά πιο μακρύ και 3 εκατοστά πιο πλατύ, ενώ το μεταξόνιο έχει επεκταθεί κατά 7,5 εκατοστά. Κάτι που σημαίνει ότι έχει μεγαλώσει και ο χώρος των αποσκευών σε 31,2 λίτρα και 152,9, αν ρίξει κανείς τα πίσω καθίσματα.

Όσον αφορά το... περιεχόμενο κάτω από το καπό, το νέο Countryman βγαίνει σε πέντε εκδόσεις, εκ των οποίων η μία είναι υβριδική. Οι τέσσερις έχουν να κάνουν με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου.

Οι πρώτοι αφορούν την απλή έκδοση με τον τρικύλινδρο μοτέρ 1.5 λίτρων με τούρμπο, που αποδίδει 136 ίππους και ροπή 220 Nm ροπή, και την S με τετρακίλυνδρο δίλιτρο κινητήρα με τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 192 ίππους και 280 Nm ροπή. Οι πετρελαίου αφορούν την D έκδοση με τετρακίλυνδρο δίλιτρο κινητήρα των 150 ίππων και 330 Nm ροπής και την SD με το ίδιο μοτέρ, αλλά με 190 ίππους και 400 Nm ροπή.

Όσον αφορά την υβριδική έκδοση, πρόκειται για την S E Countryman ALL4 με τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων με 136 ίππους, στον οποίο προστίθεται κι ένας υβριδικός 88 ίππων για να έχει συνολική απόδοση 224, τη στιγμή που η ροπή φτάνει τα 385 Nm. Μάλιστα, όλο το πακέτο το βοηθάει να επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε 6,8 δεύτερα, ενώ διαθέτει μπαταρία λιθίου, που μπορεί να καλύψει μία απόσταση από 38,6 μέχρι 123,9 χιλιόμετρα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το νέο Countryman θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες τον επόμενο μήνα, με τις εκδόσεις με τους βενζινοκινητήρες να βγαίνουν στην αγορά τον Μάρτιο, ενώ η υβριδική τον Ιούνιο, με τη Mini να ανακοινώνει την τιμή εκκίνησης, καθώς και αυτή της κατανάλωσης μέχρι τότε.

Best of internet