Εγκρίθηκε ο διακανονισμός της Volkswagen για το dieselgate

Γιώργος Βαρίνος
Εγκρίθηκε ο διακανονισμός της Volkswagen για το dieselgate
Το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε τον διακανονισμό της Volkswagen με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε η γερμανική μάρκα να αγοράσει πίσω τα μοντέλα που επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο των ρύπων.

Ένα ακόμα βήμα έγινε στην προσπάθεια της Volkswagen να ανακάμψει από το σκάνδαλο των ρύπων με αρκετά μοντέλα της. Αυτή τη φορά εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ ο διακανονισμός που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της γερμανικής μάρκας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας.

Αυτός ήταν η VW να αγοράσει πίσω τα δίλιτρα μοντέλα της, τα οποία επηρεάστηκαν και φτάνουν τα 475 χιλιάδες οχήματα. Ωστόσο, πιστεύεται ότι εξ' αυτών έχουν μπει στο πρόγραμμα που προβλέπει ο εν λόγω διακανονισμός οι 330 χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτών. Βέβαια, ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει και επιπλέον αποζημίωση από 5100 έως 10000 δολάρια.

«Η τελική έγκριση του διακανονισμού για τα δίλιτρα TDI είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας να διορθώσουμε τα πράγματα στις ΗΠΑ και εκτιμούμε τις προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων πλευρών σε αυτή τη διαδικασία. Η Volkswagen είναι δεσμευμένη να εξασφαλίσει ότι το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για τους πελάτες μας που επηρεάστηκαν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group στην Αμερική, Χίνριχ Βοέμπκεν.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι τα μοντέλα που επηρεάστηκαν είναι τα Beetle από το 2013 μέχρι το 2015, Golf από το 2010 μέχρι το 2015, Jetta από το 2009 μέχρι το 2015, Passat από το 2012 μέχρι το 2015 και Audi A3 από το 2010 μέχρι το 2013 και του 2015.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!