Πρωταθλητής Ράλι χωρίς δίπλωμα οδήγησης!

Πρωταθλητής Ράλι χωρίς δίπλωμα οδήγησης!

Πρωταθλητής Ράλι χωρίς δίπλωμα οδήγησης!

Ο δεκαεξάχρονος Κάλε Ροβανπέρα έγινε ο νεότερος Πρωταθλητής Ράλι όλων των εποχών με τον ίδιο συνοδηγό, που είχε στο παρελθόν και ο πατέρας του, Χάρι!

Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά. Αυτό ισχύει 100% για τον Φινλανδό Κάλε Ροβανπέρα, γιο του πρώην οδηγού αγώνων ράλι Χάρι Ροβανπέρα, που είχε τρέξει στο παρελθόν με τις εργοστασιακές ομάδες της Peugeot και της Mitsubishi. Ο Κάλε κατάφερε κάτι μοναδικό, αφού κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ράλι Λετονίας στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών και έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην παγκόσμια ιστορία του αθλήματος. Δίπλα του είχε τον έμπειρο Ρίστο Πιετιλάινεν, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν συνοδηγός και του πατέρα του, Χάρι.

Στη Λετονία μπορούν συμμετέχουν και ανήλικοι στα ράλι, όμως επιτρέπεται να οδηγούν μόνον στις Ειδικές Διαδρομές, ενώ στις Απλές Διαδρομές κάθεται στο τιμόνι ο συνοδηγός. Ο υιός Ροβανπέρα άρχισε να τρέχει στα ράλι του πρωταθλήματος Λετονίας από 15 χρονών και είχε προπονητή του τον πατέρα του Χάρι, που έμαθε στον Κάλε σε ηλικία οκτώ ετών να οδηγεί πάνω σε παγωμένες λίμνες! Ο Κάλε Ροβανπέρα ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ράλι Λετονίας στο τιμόνι μίας Skoda Fabia R5 της ομάδας TGS-Team του πρώην επαγγελματία ραλίστα Τόνι Γκαρντεμάιστερ.

Στόχος του νεαρού είναι να λάβει αργότερα μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC, στο οποίο έχει να επιδείξει ο πατέρας του μία νίκη και 15 θέσεις στο βάθρο. Πάντως ο δεκαεξάχρονος φαίνεται πολύ ώριμος, αν κρίνουμε και από τις δηλώσεις του, ότι δεν θέλει να βιαστεί. «Αυτό θα πρέπει να γίνει βήμα βήμα. Είναι ευτυχισμένος και συνάμα έκπληκτος με την πρόοδο, που έχω σημειώσει. Πρέπει να ευχαριστήσω γιαυτή την επιτυχία τον συνοδηγό μου Ρίστο», υπογράμμισε ο Πρωταθλητής Ράλι Λετονίας για το 2016.

Για να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο, νίκησε ο Κάλε Ροβανπέρα σε πέντε αγώνες του πρωταθλήματος Λετονίας, κεντρίζοντας έτσι το ενδιαφέρον του συμπατριώτη του Τόμι Μάκινεν. Ο Φινλανδός Μάκινεν είναι διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Toyota, η οποία θα επιστρέψει το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC και φαίνεται, ότι έχει εντυπωσιαστεί από το ταλέντο του νεαρού Ροβανπέρα. Μάλιστα, του έδωσε την ευκαιρία, να οδηγήσει και να δοκιμάσει για λίγο το Toyota Yaris WRC, που ετοιμάζεται ενόψει του νέου πρωταθλήματος Ράλι.

Best of internet