Τα Opel Meriva και Zafira γίνονται... θυσία

Πέτρος Πιτσίνης
Τα Opel Meriva και Zafira γίνονται... θυσία
Στο βωμό των crossover θα θυσιαστούν τα δύο πολυμορφικά μοντέλα της Opel, τα οποία θα διαφοροποιηθούν πλήρως στις επόμενες γενιές τους!

Μια από τις κατηγορίες που έχουν «πληγεί» σημαντικά με την έλευση των crossover/SUV είναι εκείνη των πολυμορφικών, οπότε και η Opel σκέφτεται να τα αντικαταστήσει με αντίστοιχα μοντέλα!

Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν οι Γερμανοί θα διατηρήσουν τις ονομασίες αυτές και στα επερχόμενα SUV ή θα μετονομαστούν, ωστόσο αυτό έχει μικρή σημασία. Ο διάδοχος του Zafira θα είναι παράλληλα και ο συνεχιστής του Antara, ενώ το μικρότερο Meriva θα έχει κάποια στοιχεία που θα το διαφοροποιούν από το Mokka, ώστε να μην έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες φήμες λένε πως η Opel θα συνεργαστεί με τον όμιλο PSA (Peugeot-Citroen) που είναι από τους δυνατούς παίκτες των κατηγοριών αυτών και μάλιστα, δεν αποκλείεται κάποιο από τα νέα μοντέλα να κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις των Γάλλων! Πάντως, αυτά δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Opel και λογικά θα γίνουν πιο μετά, καθώς παράλληλα ετοιμάζεται και το νέο Insignia το οποίο περιμένουμε να το δούμε μέσα στο επόμενο έτος.

* Η φωτογραφία είναι ηλεκτρονικά επεξεργασμένη από ανεξάρτητο σχεδιαστή κι όχι επίσημη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!