Alfa Romeo Stelvio στο... παρά πέντε

Πέτρος Πιτσίνης
Alfa Romeo Stelvio στο... παρά πέντε
Λίγο πριν από την επίσημη αποκάλυψή του, το νέο μοντέλο της Alfa Romeo ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε όλα να είναι στην... εντέλεια!

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να δούμε τη νέα Alfa Romeo Stelvio, το αυτοκίνητο με το οποίο η ιταλική εταιρεία θα μπει στην κατηγορία των SUV.

Για την ακρίβεια, το περιμένουμε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες τον επόμενο μήνα, για αυτό και η Alfa Romeo αφαίρεσε τα πλαστικά κομμάτια από το αμάξωμα του αυτοκινήτου που δεν μας επέτρεπαν να διακρίνουμε το σχήμα του και έμεινε μόνο με το απαραίτητο καμουφλάζ.

Δεν είναι έκπληξη που βλέπουμε πως η Stelvio ακολουθεί το σχεδιαστικό μονοπάτι που χάραξε η Giulia, καθώς περιμένουμε πως και τα επόμενα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον θα κινηθούν σε παρόμοιο μοτίβο. Το SUV έχει μια σπορ σιλουέτα με μια έντονα κεκλιμένη γραμμή οροφής στο πίσω μέρος, ένα κόλπο που της δίνει πιο δυναμική εμφάνιση και στιλ από κουπέ.

Σε ο,τι αφορά τους κινητήρες, ακόμη δεν έχουμε επίσημες πληροφορίες κι έτσι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Όμως, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιήσει το ίδιο πάτωμα με τη Giulia, θα ήταν αρκετά πιθανό να «φορέσει» και τα μοτέρ της, ακόμη και το κορυφαίο 2.9 V6 της έκδοσης QV με τους 510 ίππους.

Το τελευταίο δεν αποκλείεται και να κινεί το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες, κρίνοντας και από τις... τεράστιες εξατμίσεις που ξεπροβάλλουν από τον πίσω προφυλακτήρα, οι οποίες είναι απίθανο να υπάρχουν στην έκδοση παραγωγής.

Τέλος, η καμπίνα της Stelvio θα είναι σε μεγάλο βαθμό ίδια με της Giulia, όπως έχουμε ήδη δει σε φωτογραφίες. Οπότε, μιλάμε για ένα εσωτερικό με πολύ καλά σε ποιότητα υλικά και με καλή συναρμογή, μαζί με σύγχρονη σχεδίαση. Σίγουρα πάντως κάθε κίνηση των Ιταλών θα είναι προσεκτικά μελετημένη, καθώς βάσει μεγέθους και προσανατολισμού θα τοποθετηθεί απέναντι σε κορυφαίο ανταγωνισμό, όπως η Mercedes-Benz GLC, η BMW X3, το Audi Q5 και την Porsche Macan!

* Φωτογραφίες: Carscoops

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!