Αυτό είναι το «αγροτικό» της Mercedes (video)

Αυτό είναι το «αγροτικό» της Mercedes (video)

Αυτό είναι το «αγροτικό» της Mercedes (video)

Η φίρμα με σήμα το αστέρι παρουσίασε την X-Class, το νέο της επαγγελματικό μοντέλο με το οποίο μπαίνει στα... χωράφια των Pick-Up! 

Από καιρό γνωρίζαμε ότι η Mercedes-Benz ετοιμάζει ένα Pick-Up μοντέλο και σήμερα έφτασε η στιγμή που το βλέπουμε, σε πρωτότυπη μορφή. Αναμένεται να μην αλλάξει δραματικά στην έκδοση παραγωγής και θα διατηρήσει τα βασικά σχεδιαστικά γνωρίσματα που ξεχωρίζουμε στις φωτογραφίες, ενώ με ένα έξυπνο τρικ, η μάρκα προσφέρει δύο εκδόσεις για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και να προσεγγίσει περισσότερους αγοραστές. 

Συγκεκριμένα, η Stylish Explorer (ασημί αυτοκίνητο) συνδυάζει την πολυτέλεια ενός SUV Mercedes-Benz και τη χρηστικότητα, ενώ το Powerful Adventurer (κίτρινο αυτοκίνητο) είναι το πιο σκληροτράχηλο μοντέλο, που δίνει έμφαση στις εκτός δρόμου περιπέτειες! Το δεύτερο έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, περισσότερα προστατευτικά μέρη στο αμάξωμα, «εργάτη» στο εμπρός μέρος και ελαστικά εκτός δρόμου, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία κίνησης στο χώμα! 

Όπως βλέπουμε κι από τις φωτογραφίες, η Mercedes-Benz έδωσε μεγάλη έμφαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, που μοιάζει έτοιμο να βγει στην παραγωγή. Όπως συνηθίζεται στα μοντέλα της γερμανικής φίρμας, η οθόνη ξεπροβάλλει πίσω από τους τέσσερις κεντρικούς αεραγωγούς, ενώ η αισθητική παραπέμπει ξεκάθαρα στα επιβατικά της μάρκας. Ο πίνακας οργάνων είναι... γνήσιος Mercedes, όπως και η σχεδίαση του τιμονιού, δηλαδή με λίγα λόγια, η καμπίνα θα μπορούσε να ανήκε και σε κάποιο από τα πολυτελή SUV της, όπως η GLC! 

Στις βασικές εκδόσεις της X-Class θα συναντάμε κίνηση μόνο στους δύο πίσω τροχούς και η τετρακίνηση θα είναι στάνταρ, την ώρα που τα μηχανικά σύνολα που θα υπάρχουν στην γκάμα θα είναι τετρακύλινδρα με καύσιμο είτε το πετρέλαιο, είτε τη βενζίνη. Στην κορυφή, θα υπάρχει ένας V6 ντίζελ, χωρίς να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τα μοτέρ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Τα αυτοκίνητα με τετρακίνηση θα έχουν στάνταρ «κοντές» σχέσεις και διαφορικά με δυνατότητα κλειδώματος, ώστε το «αγροτικό» της Mercedes-Benz να μη... κολλάει πουθενά! 

Best of internet