Αμφίβολο το μέλλον του Ford Focus RS500

Πέτρος Πιτσίνης
Αμφίβολο το μέλλον του Ford Focus RS500
Στην Ford έχουν αρχίσει να... ξανασκέφτονται το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός ακόμη πιο γρήγορου Focus RS, παρά το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει να εξελίσσεται.

H Ford πάνω που μας ξεσήκωσε, έρχεται να μας... προσγειώσει απότομα λέγοντας πως το Focus RS500 εξετάζεται και πάλι και δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα βγει στους δρόμους. Το αυτοκίνητο είχε ήδη ξεκινήσει να εξελίσσεται και το είχαμε δει σε πρωτότυπη μορφή στο Νίρμπουργκρινγκ, όμως τα προβλήματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Αρχικά, στη Ford φοβόντουσαν μήπως το RS500 μπει στα... πόδια άλλων μοντέλων τους και τα επηρεάσει εμπορικά, όπως για παράδειγμα τη Mustang GT, παρά τη διαφορά στη φιλοσοφία και το σκοπό κατασκευής των δύο μοντέλων.

Επιπλέον, το RS500 με τις πωλήσεις του θα ήταν πολύ δύσκολο να αποσβέσει το κόστος εξέλιξής του, ενώ τέλος, ο... χρόνος ήταν άλλο ένα εμπόδιο για τη Ford, αφού το σημερινό Focus θα αποσυρθεί και θα εμφανιστεί το επόμενο μέχρι το τέλος του 2017. Πάντως ας ελπίσουμε ότι θα... βάλουν μυαλό και θα δούμε το ακραίο RS500 σε κυκλοφορία, έστω και σε περιορισμένη παραγωγή!

*Φωτογραφίες: Carscoops

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!