Βιλνέβ: «Δεν αξίζει την ανανέωση ο Κβιάτ»

Γιώργος Βαρίνος
Βιλνέβ: «Δεν αξίζει την ανανέωση ο Κβιάτ»
Ο Ζακ Βιλνέβ πιστεύει ότι βάσει αποτελεσμάτων ο Ντανιίλ Κβιάτ δεν αξίζει να βρίσκεται στη Formula1 και το 2017, κάτι που θα γίνει μετά την ανανέωση με την Toro Rosso.

Τελικά, η Red Bull αποφάσισε να κρατήσει στο... ρόστερ της Toro Rosso τον Ντανιίλ Κβιάτ για το 2017, γεγονός που έχει γεννήσει ερωτήματα σε πολλούς. Πρώτος ήταν ο Πιερ Γκασλί που απόρησε με την απόφαση των «κόκκινων ταύρων», καθώς διεκδικούσε θέση στην STR, ενώ ακολούθησε και ο Ζακ Βιλνέβ.

Ο πρώην πιλότος της Formula1 πιστεύει ότι βάσει αποτελεσμάτων ο Ρώσος δεν αξίζει την ανανέωση του συμβολαίου του, με δεδομένο ότι έχει πάρει μόλις 4 πόντους από τότε που υποβιβάστηκε στην ομάδα της Φαένζα. «Είναι εκπληκτικό επειδή τα αποτελέσματά του δε συνηγορούν να μείνει στην F1, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να βλέπουν κάτι υποσχόμενο στον τρόπο που δουλεύει.

Δεν έχει βελτιωθεί από τότε που υποβιβάστηκε στην Toro Rosso. Δεν είναι στο επίπεδο του Σάινθ και η Toro Rosso δεν είναι ομάδα που κρατάει οδηγούς. Οπότε, πρέπει να υπάρχει λόγος που πιστεύουν ότι είναι καλός για την ομάδα. Ίσως δουλεύει πολύ καλά και βοηθάει στην εξέλιξη του μονοθεσίου.

Από έξω δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό», είπε ο Καναδός, ο οποίος ρωτήθηκε αν ο Κβιάτ με τον Κάρλος Σάινθ μπορούν να απειλήσουν τους Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν στη Red Bull και ήταν κατηγορηματικός. «Όχι. Η Red Bull είναι χαρούμενη με τους οδηγούς της. Έχουν δύο αστέρια». Τέλος, πρόσθεσε και ότι «η Toro Rosso γίνεται ομάδα εγκατάλειψης».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!