Μαλαισία τέλος στη Formula1;

Γιώργος Βαρίνος
Μαλαισία τέλος στη Formula1;
Οι διοργανωτές του Γκραν Πρι της Μαλαισίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός Formula1 μετά το 2018, όταν λήγει το συμβόλαιό τους.

Αμφίβολο φαίνεται πως είναι το μέλλον της Μαλαισίας στη Formula1, μετά το 2018, όταν και λήγει το συμβόλαιο των διοργανωτών του Γκραν Πρι με τη διοίκηση του σπορ. Για την ακρίβεια, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μείνει εκτός της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μείωση στα εισιτήρια τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει η εφημερίδα της χώρας, New Straits Times. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι υπάρχει 10% μείωση στα εισιτήρια κάθε χρόνο, τη στιγμή που φέτος πουλήθηκε το 55-60% των διαθέσιμων «κομματιών».

Σε αυτό, βέβαια, έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το GP μεταφέρθηκε από τις αρχές στα τέλη της σεζόν, με το αφεντικό της πίστας της Σεπάνγκ, Ντατούκ Αχμάντ Ραζλάν Αχμάντ Ραζάλι, να τονίζει στο ίδιο μέσο ενημέρωσης ότι μπορεί να κάνει καλό στη Μαλαισία ένα διάλειμμα από την F1.

«Ίσως να κάνει καλό στη Μαλαισία να κάνει ένα διάλειμμα. Πιστεύω ότι το προϊόν δεν είναι πλέον συναρπαστικό. Κυριαρχείται από μία ομάδα», είπε ο Ραζάλι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!