Το νέο Audi RS5 ξεμουδιάζει στο Νίρμπουργκρινγκ (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το νέο Audi RS5 ξεμουδιάζει στο Νίρμπουργκρινγκ (video)
Με τα A5 και S5 να είναι ήδη γεγονός, η Audi ετοιμάζει και τη γρηγορότερη εκδοχή του μοντέλου, η οποία θα φέρει τα διακριτικά RS.

Η Audi φτιάχνει... αντίπαλο για τη Mercedes-AMG C63 Coupe και τη BMW M4, με το νέο RS5. Οι πιο «ταπεινές» εκδόσεις του μοντέλου (A5 & S5) έχουν ήδη παρουσιαστεί, όμως η κορυφαία αργεί δικαιολογημένα, καθώς θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό.

Για αυτό και στο βίντεο που ακολουθεί, το βλέπουμε στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ να... γράφει χιλιόμετρα, τα οποία βοηθούν τους μηχανικούς της φίρμας να το τελειοποιήσουν.Το μοτέρ που χρησιμοποιούσε το προηγούμενο RS5 ήταν ένα ατμοσφαιρικό V8 των 4.2 λίτρων με 450 ίππους και 430 Nm ροπής, όμως κάτω από το καπό του νέου θα συναντάμε ένα τούρμπο V6 των 3.0 λίτρων.

Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να περιμένει κανείς μείωση στην απόδοση, αφού αναμένεται να έχει ισχύ που θα αγγίζει τα 500 άλογα! Συγκριτικά με τις «απλές» εκδόσεις του A5, το μοντέλο RS θα εφοδιάζεται με αναβαθμισμένη ανάρτηση και φρένα, μικρές διαφορές στις ρυθμίσεις του συστήματος τετρακίνησης Quattro και βεβαίως, θα έχει αρκετά διαφορετική εμφάνιση τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!