Βολφ: «Οι ανησυχίες φέρνουν πίεση»

Γιώργος Βαρίνος
Βολφ: «Οι ανησυχίες φέρνουν πίεση»
Ο Τότο Βολφ τόνισε ότι οι ανησυχίες για την αξιοπιστία φέρνουν εξτρά πίεση στους μηχανικούς της Mercedes. Χάμιλτον: «Σκεφτόμουν ότι μπορούσε να συμβεί κάτι».

Τα προβλήματα αξιοπιστίας προσπαθούν να λύσουν στη Mercedes, καθώς υπάρχουν πολλά, ειδικά στο μονοθέσιο του Λιούις Χάμιλτον, με αποκορύφωμα τον κινητήρα που... παρέδωσε πνεύμα στη Μαλαισία.

Γι' αυτό και ο Βρετανός ανησυχούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα του Όστιν, με δεδομένο ότι και στη Σεπάνγκ ήταν πρώτος, όταν εγκατέλειψε. «Σε κάθε γύρο σκεφτόμουν ότι κάτι μπορούσε να συμβεί. Ήμουν τρομοκρατημένος. Έχω στοιχειωθεί από τον κινητήρα στη Μαλαισία και φοβόμουν ότι θα συνέβαινε ξανά, γι' αυτό είμαι ευγνώμων που δεν έγινε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Πάντως, αυτές οι ανησυχίες προσθέτουν εξτρά πίεση στα «ασημί βέλη» ενόψει των τριών τελευταίων Γκραν Πρι της σεζόν, σύμφωνα με τον Τότο Βολφ. «Είναι πολύ αγχωτικό για τα παιδιά στο γκαράζ επειδή υπάρχει μεγάλη υπευθυνότητα και πίεση σ' αυτούς και όλα αυτά που λέγονται, συνειδητά ή ασυνείδητα, προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Η δουλειά μας είναι να αποβάλουμε την πίεση επειδή τα παιδιά δουλεύουν με υπευθυνότητα.

Έχουμε αποφασίσει να μην φέρουμε τις τελευταίες αναβαθμίσεις του κινητήρα για κάθε πελάτη της Mercedes», είπε, αρχικά, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Μπράκλεϊ. Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν υπάρχουν ανησυχίες για τον κινητήρα ενόψει Μεξικού. «Ποτέ δεν είναι παιχνιδάκι. Ο κινητήρας ήταν όσο το δυνατόν καλύτερος», ήταν η απάντησή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!