Το Tesla Model X οδηγείται και παρκάρει μόνο του (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Το Tesla Model X οδηγείται και παρκάρει μόνο του (vid)
Το Tesla Model X θα οδηγείται και θα παρκάρει μόνο του μέσω του αναβαθμισμένου συστήματος αυτόματου πιλότου.

Αν και η Tesla ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι βελτιώσεις στο λογισμικό του αυτόματου πιλότου δε θα προσφέρουν πλήρη αυτονομία στην οδήγηση, δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο ένα μοντέλο της οδηγείται και παρκάρει μόνο του. Ο λόγος για το μπλε Model X, το οποίο δε χρειάζεται τον οδηγό για να μετακινηθεί.

Μάλιστα, τον αφήνει εκεί που θέλει και βρίσκει από μόνο του θέση για παρκάρισμα. Για να το πετύχει αυτό, η αμερικανική μάρκα έκανε αναβαθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν οχτώ κάμερας που περικυκλώνουν το όχημα, δώδεκα αναβαθμισμένοι υπερηχητικοί αισθητήρες, ένα βελτιωμένο ραντάρ που εντοπίζει πολύ μπροστά και έναν ανανεωμένο υπολογιστή.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται το αναβαθμισμένο σύστημα αυτόματου πιλότου να εφαρμοστεί σε όλα τα μοντέλα της Tesla, ώστε να προσφέρει πλήρη αυτονομία, κάτι που παραδέχτηκε και ο Έλον Μασκ.

«Όλα τα οχήματα που κατασκευάζουμε συνοδεύονται από hardware επιπέδου 5 και την δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Αναμένεται σύντομα να έχουν πλήρη αυτονομία από το Λος Άντζελες μέχρι τη Νέα Υόρκη», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla σε συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!