Κατηγορεί τον Αλόνσο ο Μάσα (vid)

Gazzetta team
Κατηγορεί τον Αλόνσο ο Μάσα (vid)
Ο Φελίπε Μάσα κατηγορεί τον Φερνάντο Αλόνσο για τη μεταξύ τους επαφή, ενώ ο Ισπανός το θεωρεί αγωνιστικό συμβάν. Καμία ποινή για τους δύο πιλότους.

Από τους αγωνοδίκες θα περάσουν οι Φελίπε Μάσα και Φερνάντο Αλόνσο για την επαφή που είχαν οι δυο τους στην προσπάθεια του Ισπανού να περάσει τον Βραζιλιάνο στους τελευταίους γύρους. Ο πιλότος της Williams κατηγόρησε αυτόν της McLaren ότι φέρει ευθύνη για το συμβάν. «Απλά έπαιρνα τη στροφή και βούτηξε στην εσωτερική και χτύπησε το μονοθέσιό μου.

Κατέστρεψε τις πιθανότητες που είχα εκείνη τη στιγμή. Οπότε ναι, πιστεύω ότι σίγουρα είναι ευθύνη του (Αλόνσο)», δήλωσε ο Μάσα. Ωστόσο, ο Αλόνσο πιστεύει ότι ήταν αγωνιστικό συμβάν. «Ήμασταν πλάι-πλάι. Δεν έκανα κάτι τρελό ερχόμενος από πίσω. Ήμουν πλάι-πλάι και δεν υπήρχε χώρος γι' αυτόν να στρίψει.

Πρέπει να πάμε και να δούμε τους αγωνοδίκες, θα αποφασίσουν και ελπίζω να παραμείνει ως αγωνιστικό συμβάν. Πέρασα την Toro Rosso πολύ πιο εύκολα επειδή είναι πολύ αργοί στις ευθείες και το άνοιγμα του DRS ήταν αρκετό.

Ο ρυθμός δεν ήταν καλός όλο το τριήμερο, ούτε στον αγώνα, αλλά ήταν αρκετός για να πλησιάσω τους μπροστινούς. Με διαφορετική στρατηγική, η Toro Rosso έβαλε τη μαλακή γόμα κι εμείς είχαμε τη μέση, είχαμε καλύτερη διάρκεια ελαστικού στο τέλος του αγώνα», ήταν τα λόγια του δις παγκόσμιου πρωταθλητή.

Πάντως, λίγη ώρα αργότερα βγήκε η απόφαση των αγωνοδικών, που ήταν ότι επρόκειτο για αγωνιστικό συμβάν, ώστε οι δύο πιλότοι να μη δεχτούν κάποια ποινή και τα αποτελέσματα να μείνουν ως έχουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!