Στο κιβώτιο το πρόβλημα του Φερστάπεν (vids)

Gazzetta team
Στο κιβώτιο το πρόβλημα του Φερστάπεν (vids)
Στο κιβώτιο ταχυτήτων εντοπίστηκε το πρόβλημα του Μαξ Φερστάπεν, το οποίο τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα του Όστιν. «Λάθος συνεννόηση», είπε για το δεύτερο πιτ στοπ.

Ενώ είχε τη δυνατότητα για ένα καλό πλασάρισμα, ακόμα και για βάθρο, ο Μαξ Φερστάπεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα του Όστιν στον 28ο γύρο. Ο Ολλανδός έδειχνε να χάνει ισχύ και επιβράδυνε προσπαθώντας να φτάσει μέχρι τα πιτς. Όμως, δεν τα κατάφερε και ακινητοποίησε το μονοθέσιό του στο γρασίδι για να το αποσύρει ο γερανός και να έχουμε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

«Άκουσα έναν παράξενο θόρυβο από τον κινητήρα, μερικά σκληρά χτυπήματα όλη την ώρα. Άφησα τον συμπλέκτη και μου ζήτησαν να τον ελευθερώσω ξανά για να δούμε τι ήταν. Ήταν πολύ δυστυχές. Υπήρχε ο ρυθμός, ήταν δύσκολο να περάσω της Mercedes επειδή στην ευθεία είχαν αρκετή ταχύτητα. Όμως είμαι χαρούμενος σε γενικές γραμμές με αυτόν τον ρυθμό, αλλά δυστυχής που δεν πήρα καθόλου βαθμούς», δήλωσε ο πιλότος της Red Bull.

Πάντως, λίγο αργότερα ήρθε το ποστ των «κόκκινων ταύρων» στο twitter πως ο 18χρονος άσος αντιμετώπισε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, ώστε να τεθεί εκτός. «Επιβεβαιώθηκε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων για τον Μαξ (Φερστάπεν)», ανέφερε το ποστ της RB.

Όσο για το δεύτερο πιτ στοπ, στο οποίο άργησαν να βγουν οι μηχανικοί, παραδέχτηκε πως ήταν λάθος συνεννόηση από τη δική του πλευρά. «Μου είπαν να πιέσω στον προηγούμενο γύρο, οπότε περίμενα να γίνει πιτ στοπ. Σκέφτηκα ότι με κάλεσαν μέσα, γι' αυτό οδήγησα στο μποξ, όμως δεν ήταν αρκετά έτοιμοι».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!