Δέκα... πύραυλοι με πινακίδες κυκλοφορίας!

Γιώργος Βαρίνος
Δέκα... πύραυλοι με πινακίδες κυκλοφορίας!
Ποια είναι τα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής αυτή τη στιγμή πάνω στη Γη; Η ερώτηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον και οι απαντήσεις, ακόμη μεγαλύτερο!

Στα supercars, μικρές λεπτομέρειες στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις τους αρκούν για να... διαφημιστούν από μόνα τους, μόνο με το ενδιαφέρον που θα δείξει ο κόσμος, ακόμη και αν οι περισσότεροι δεν το αγοράσουν ποτέ! Αναμφίβολα, η τελική ταχύτητα ανήκει σε αυτό το παράδειγμα, έστω και αν ο ιδιοκτήτης δεν πιάσει ποτέ τα 400 + χλμ./ώρα που υπόσχεται ο κατασκευαστής. Παρατηρείται λοιπόν πως όσο μεγαλύτερη είναι η τελική, τόσο πρεστίζ κερδίζει το μοντέλο αλλά και η εταιρεία, πολύ περισσότερο από μια εντυπωσιακή τιμή επιτάχυνσης για παράδειγμα.
Και φυσικά, όλοι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται σε αυτά τα... χωράφια σχεδόν «τρελαίνονται» και προσπαθούν να φτιάξουν κάτι ταχύτερο! Βέβαια, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τα ειδικά αυτοκίνητα έχουν και... ειδικούς κατόχους, με ειδικές απαιτήσεις! Έτσι, το μοντέλο για το οποίο έχει δώσει κάποιος αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ, ή και εκατομμύριο, δεν αρκεί να είναι απλά το πιο γρήγορο αλλά θα πρέπει να αποδεικνύεται χρηστικό στις υπόλοιπες μετακινήσεις.
Συνεπώς αμέσως κατανοούμε πως οι εταιρείες δεν... πονοκεφαλιάζουν μόνο με τον τρόπο που το δημιούργημά τους θα «πιάσει» μερικά χιλιόμετρα παραπάνω, αλλά πως θα κάνει το σύνολο εύχρηστο στην καθημερινή χρήση, μια εξίσωση με πολλούς συντελεστές και σαφώς δυσκολότερη. Οπότε έχουμε έναν λόγο παραπάνω για να τα θαυμάζουμε, αφού μπορούν και ανταποκρίνονται με επιτυχία σε διάφορες συνθήκες κίνησης!
Στην λίστα που ακολουθεί, υπάρχουν τα δέκα γρηγορότερα μοντέλα που έχουμε δει μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα αν πωλούνται ακόμη ή όχι. Εννοείται, πως δεν συμπεριλαμβάνονται αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει επίσημα στην παραγωγή, ούτε αγωνιστικά μοντέλα και ειδικές εκδόσεις. Εξαιρούνται επίσης και τα βελτιωμένα αυτοκίνητα, καθώς εκείνα ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία και ο λόγος ύπαρξής τους είναι τελείως διαφορετικός. Πάμε να δούμε τη λίστα που ετοιμάσαμε!

Διαβάστε περισσότερα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!