Με 494 ίππους η εορταστική BMW M4 DTM Champion Edition

Γιώργος Βαρίνος
Με 494 ίππους η εορταστική BMW M4 DTM Champion Edition
Η BMW γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών στο DTM με τον Μάρκο Βίτμαν και παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του μεσαίου της σπορ μοντέλου Μ4 DTM Champion Edition με ισχύ 494 ίππων!

Με 49 περισσότερους ίππους από την «απλή» M4 GTS, η ειδική έκδοση της BMW M4 DTM Champion Edition, είναι αφιερωμένη στο πρωτάθλημα DTM που κατέκτησε για λογαριασμό της BMW ο Μάρκο Βίτμαν.

Η BMW M4 DTM Champion Edition προσφέρεται μόνο σε «Alpine λευκό» χρώμα, με τα χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα κατά μήκος της οροφής, των πλαϊνών, αλλά και ακριβώς πάνω από τα μαρσπιέ. Το αμάξωμα διαθέτει και το πακέτο Aero από τα M Performance Parts με ορατά ανθρακονήματα στο μπροστινό splitter, μπροστά χαμηλά τοποθετημένα winglets στις δύο πλευρές του μπροστινού προφυλακτήρα, καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, πίσω διαχύτη και μια μεγάλη πίσω πτέρυγα, δημιουργώντας ένα μοναδικό εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα.

Σε αντίθεση με πολλές «ειδικές εκδόσεις» αυτές την εποχή, η
BMW M4 DTM Champion Edition δεν διαθέτει απλώς ένα οπτικό πακέτο. Χρησιμοποιεί τον γνωστό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα με έγχυση νερού, με τα δύο τούρμπο που πλέον αποδίδει 494 ίππους και 600 Νm ροπή. Αυτές οι τιμές προσφέρουν και εντυπωσιακές επιδόσεις με το 0-100 χμλ./ώρα να έρχεται σε 3,8 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα. Για επιπλέον εξοικονόμηση βάρους, το καπό, η οροφή, η υποστήριξη του ταμπλό, και ο πίσω διαχύτης είναι όλα κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα, ενώ οι διπλές απολήξεις εξάτμισης είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο. Η ειδική αυτή έκδοση έρχεται εφοδιασμένη με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 σε διαστάσεις 265 / 35R-19 μπροστά και 285 / 30R-20 πίσω και μεγάλα carbon-ceramic φρένα.

H
BMW M4 DTM Champion Edition που θα κατασκευαστεί σε 200 αριθμημένα αυτοκίνητα, μπορεί να γίνει δική σας εφόσον την παραγγείλετε με 148.500€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!